U13 ja U15 perinteinen kauteen valmistautuminen ryminällä käyntiin.

U13 ja U15 perinteinen kauteen valmistautuminen ryminällä käyntiin.

Hyvinkää Falconsin juniorit osallistuivat perinteiseen Snow Bowliin lauantaina Myyrmäessä. Turnauksessa oli ennätysmäärä osallistuvia joukkueita, siksi pelit alkoivat jo aamulla aikaisin ja turnauksen päätös venyi klo 19 asti iltaan.

Hyvinkää Falcons osallistui kahteen sarjaan; U15 ja U13-joukkueilla, U13 pelatessa yhdistelmäjoukkueena Sipoo Bulldogsin kanssa.

U15 joukkue koostuu jo useamman vuoden lajia harrastaneista. Joukkue on harjoitellut todella tiiviisti läpi talvikauden Rays Sädet:n ja Don Pehun johdolla.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui vanha tuttu Vantaan Taft. Joukkue on jo vuosia ollut pelaajille tunteita herättävä. Nyt valmistautuminen peliin oli ammattimaisempaa. Pelikirjaa käytiin läpi kahdesti luokkahuoneessa ja kuvioita hiottiin monissa harjoituksissa, varusteilla ja ilman. Tämä kannatti, sillä Taftin vaihtopenkiltä kuului kommentti, Falconsin peleistä ei saa mitään käsitystä. Pelikirjaa käytettiin monipuolisesti, Taftin puolustusta haastettiin ja oma osaaminen tuotiin hienosti esiin. Falcons hyödynsi peleissään QB:en Oskari Tapolan ja Santeri Lehtiniemen hyvää heittovirettä sekä RB Eetu Loimunevan sekä WR Justus Talvitien ja Elias Hämäläisen nopeutta. Heitot vielä tarvitsevat jonkun verran harjoittelua, sillä osa heitoista meni hutiin. Hienon kuvion jälkeen Talvitie teki kauden ensimmäisen TD:n Tapolan pitkästä heitosta kentän puolivälistä aina maaliin saakka.

Puolustus hoiti tehtävänsä myös hienosti. Puolustuksen LB:t Santeri Asikainen ja Panu Huttu taklasivat voimalla Taftin hyökkääjiä estäen useat maalitilanteet. Taft pakotettiin useita kertoja pallosta luopumiseen ja vaikka peli lopulta kääntyikin Taftille, puolustus pelasi vahvasti ja antoi näyttöä tulevaan kauteen. Taft voitti pelin 26-6.

Toisessa pelissä vastaan vastaan asettui Hämeenlinna Huskies. Vahvasta linjatyöstään tunnettu Huskies aloitti pelin hienosti rinta rinnan Falconsin kanssa. Ensimmäisen TD:n teki Falcons, toisen Huskies. Vähitellen Falconsin puolustus sai käsityksen Huskiesin pelitavasta ja heidän taitavan QB:n pelityylistä, niin peli alkoi vähitellen kääntyä Falconsin eduksi. Maaleja syntyi juoksu- ja heittopelien kautta, erityisesti Loimunevan pitkät ja sinnikkäät juoksut jäivät mieleen. Peli päättyi hyvinkääläisten voittoon 24-6.

Puolustuksessa Niko Pasanen onnistui hienosti tehtävässä huomattavasti isompaa hämeenlinnalaislinjaa vastaan. U17-joukkueesta mukaan tullut LB Santeri Pihlaja sekä DL Tomi Ropponen, Lasse Nuora ja CB Petrus Väisänen pelasivat totutun varmasti molemmat pelit.

Tsemppariksi valittiin C Aliisa Liljefors, joka tarkoilla snäpeillaan varmisti hyökkäyspelin onnistumisen ja hän pystyi myös hienosti estämään puolustuksen linjamiesten ryntäyksen oman QB:n kimppuun.

Selvennykset pelipaikoista:

QB                 pelinrakentaja Oskari Tapola ja Santeri Lehtiniemi

RB                 keskushyökkääjä Eetu Loimuneva

WR                laitahyökkääjä Justus Talvitie ja Elias Hämäläinen

OL                 hyökkäyksen linja Lasse Nuora, Santeri Pihlaja, Niko Pasanen ja Tomi Ropponen

C                    sentteri, hyökkäyksen linja Aliisa Liljefors

DL                  puolustuksen linja Lasse Nuora, Santeri Pihlaja, Niko Pasanen ja Tomi Ropponen

LB                  puolustuksen tukimies Panu Huttu, Santeri Asikainen. Elias Hämäläinen ja Santeri Pihlaja

CB                 laitapuolustaja Petrus Väisänen ja Santeri Lehtiniemi

U15 joukkue pelaa kaudella 2017 I divisioonaa, josta on tulossa erittäin kovatasoinen. Joukkueeseen otetaan uusia pelaajia kevään aikana, suurin tarve olisi isokokoisista linjapelaajista. (Terhi Puukka)

Hyvinkään Falconsin ja Sipoon Bulldogsin yhteisjoukkue tunnetaan tällä kaudella nimellä Tigers. Päävalmentaja Jaakko Latva-Pukkila kertoo nimen olleen joukkueen pelaajien äänestämä. ”Haluan joukkueen olevan yhtenäinenjoukkue, jossa ei ole Hyvinkään ja Sipoon pelaajia, vaan tiikereitä. Tämän kauden joukkue on Tigers, jonka pelaajat ja valmentajat tulevat kahdelta eri paikkakunnalta, mutta pelaavat yhteisessä joukkueessamme.”

Neljää viikkoa ennen Snow Bowlia yhteen kasattu joukkue esitti kahdessa turnauspelissään jo lupaavia otteita, vaikka turnauksen kaksi ottelua päättyivätkin tappioihin. ”Joukkue on aikataulussa kesän peleihin valmistautumisessa.” Latva-Pukkila toteaa. ”Hyökkäyksen osalta koordinaattori Oskari Lehtiniemi ja muu valmennustiimi ovat saaneet ihmeitä aikaan käytettävissä olevassa ajassa. Puolustuksen opettaminen ja opettelu on paljon pidempi prosessi, mutta olemme luottavaisia, että kauden alkaessa kesäkuussa olemme valmiita pelaamaan kumpaankin suuntaan.” Latva-Pukkila linjaa. ”Hyökkäyksen linja on joukkueen sydän. Jo nyt näyttää siltä, että olemme löytäneet oikeat pelaajat vaativille linjan pelipaikoille, mistä olen erittäin tyytyväinen.” Pelaajista lupaavia otteita esittivät erityisesti pelinrakentajat Elmeri Aalto ja Markku Pasanen, sekä joukkueen tsempparipalkinnolla palkittu Taavi Palo-oja.

Peliesityksiä tärkeämpää oli tässä vaiheessa perustan luominen tulevalle. ”Joukkueen uudet pelaajat ylittivät kaikki odotukset peliesityksillään. Jengistä huokui yhdessä tekemisen meininki. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa kentällä viimeisen pelin viimeiseen downiin saakka. Jenkkifutis on peli, jossa pelaajien välinen yhteistyö ja pelisuunnitelman kurinalainen toteuttaminen on tärkeämpää kuin ehkä missään muussa palloilulajissa.

Silloin joukkueen keskinäisen hengen merkitys korostuu niin harjoituksissa, peleissä ja koko joukkueen toiminnassa.” Latva-Pukkila kertoo. ”Hyvänä esimerkkinä yhteistoiminnasta ja toistensa tukemisesta on ollut joukkueen valmennus- ja tukitiimi. Tiimissä on ollut alusta saakka tekemisen meininki ilman turhia seurojen välisiä raja-aitoja. Kaikkiaan yhteistyö seurojen välillä on ollut erinomaista, mistä suuri kiitos Hyvinkään Falconsille” myös Sipoon Bulldogsin puheenjohtajana toimiva Latva-Pukkila sanoo.