Tampere Saints saapuu Falconsin vieraaksi

Tampere Saints saapuu Falconsin vieraaksi

Miesten 1-divisioonaa pelataan lauantaina Hyvinkäällä

Hyvinkää Falconsin kauden toinen ottelu pelataan lauantaina kun Tampereen Saints saapuu Hyvinkäälle. Saintsilla on allaan yksi voitto kun se viime viikonloppuna voitti Jyväskylän Jaguaarit. Tuleva ottelu onkin molemmille tärkeä pedattaessa asemia 1-divisioonan sarjataulukossa.

Falconsin ensimmäinen ottelu oli tahmea ja päättyikin tappioon. Päävalmentaja Rami Liljan mukaan joukkueessa on tehty valtava määrä töitä tuon ottelun jälkeen.

–          Olemme katsoneet valmentajien kanssa tuntitolkulla nauhaa ja analysoineet paitsi omaa myös vastustajan peliä. Teimme avauspelissä liikaa helppoja virheitä ja menetimme pallon vastustajalle peräti neljä kertaa. Sillä tiellä emme voi jatkaa, joten olemme panostaneet näiden virheiden eliminoimiseen.

Vaikka hyökkäyksen puolella ei viime pelissä nähty pistesuorituksia, ei Liljan mukaan ole ryhdytty tekemään sen suurempia muutoksia hyökkäyssysteemiin.

–          Jatkamme omaa peliämme. Pelinrakentajamme Robbie ja Janrik ovat tehneet paljon töitä laitahyökkääjien kanssa, joten siltä akselilta on lupa odottaa onnistumisia lauantaina. Saamme myös hyviä uutisia ohueen laituriosastoomme kun kokenut Kalle Koljonen liittyy joukkueen vahvuuteen ja Dan Puha on kuntoutumassa jos ei vielä tähän peliin niin lähiviikkoina. Tämä on erittäin hyvä uutinen, sillä olemme olleet aika ohuella miehistöllä liikkeellä.

Tampereen suunnalta on odotettavissa varsin fyysinen ja nälkäinen joukkue, joka ei tule päästämään kotijoukkuetta helpolla.

–          Saints pelaa fyysistä peliä ja puolustuksessa heillä on varsin aggressiivinen frontti. Pelinrakentaja Lari Siitonen on saanut heittopelin kulkemaan ja ainakin Jaguaareja vastaan he pelasivat aiemmin nähdyn optionin sijaan varsin heittopainotteista hyökkäystä, Rami Lilja sanoo.

Tiedossa on siis jälleen väkevää fudista kun Falcons ja Saints kohtaavat. Ottelun kuumiksi pelaajksi voitanee kotijoukkueen puolelta nostaa Robbie Matey, jonka harteilla lepää paljon. Lisäksi hyökkäyksen linjalta vaaditaan hyvää peliä Saintsin ahkerasti blitzaavaa puolustusta vastaan. Falconsin puolustus pelasi vahvasti jo avauspelissä ja puolustuksessa iso rooli on takakentällä, joka joutunee avausottelua tiheämmän tulituksen kohteeksi.

–          Odotan puolustuksemme jatkavan siitä, mihin Vaasaa vastaan jäätiin. Kun nostamme tasoamme kaikilla pelin osa-alueilla ja saamme hyviä onnistumisia, olemme vahvoilla. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia ja meillä on koossa erinomainen joukkue. Olen luottavainen, Rami Lilja sanoo.

Vastustajajoukkue Saintsista kannattaa seurata myös pelinrakentajan otteita. Lari Siitonen siirtyi täksi kaudeksi Nokialta Tampereelle ja on tuonut mukanaan heittopainotteisempaa hyökkäystä. Pallonkantaja Matti Airaksinen on yksi Saintsin avainpelaajia ja erittäin vikkelä jaloistaan. Myös puolustajat Akseli Arvaja ja Johan Asala on syytä painaa mieleen.

Hyvinkää Falcons vs Tampere Saints Kankurin kentällä (Torikatu 20) la 5.7. klo 14.00. Tervetuloa!
Liput 5e (alle 12-vuotiaat ilmaiseksi).