Pre-Season: Falcons jätti Oulu Northern Lightsin pisteittä

Pre-Season: Falcons jätti Oulu Northern Lightsin pisteittä

Falcons jatkoi voitokkaana myös toisessa pre-season ottelussaan. Kankurin kentälle saapui vieraaksi viime vuoden finalisti Oulu Northern Lights, joka on läpikäynyt melkoisen nuorennusleikkauksen talven aikana. Falcons ei jättänyt mitään arvailujen varaan vaan otti ottelun haltuunsa heti ensi metreistä lähtien. Ottelu kirjattiin lopulta kotijoukkueen nimiin lukemin 35-0 (21-0).

Oulu lähti otteluun haparoiden ja rähmäsi pallon kahdesti Falconsille ensimmäisellä neljänneksellä. Näistä palloista kiittivät Falcons-puolustajat Jyri Kontiainen ja Aleksi Kaitera, jotka vastasivat ottelun ensimmäisistä maaleista. Tilanne oli 14-0 ja Falconsin hyökkäys vasta käynnisti koneitaan.

Falcons puolustus oli muutenkin kivenkova. Eniten taklauksia itselleen kirjauttivat Aleksi Kaitera ja Riku Lempiö, mutta on todettava, että koko puolustus oli erinomaisella pelituulella ja Northern Lightsille jäi vain vähän tilaa tehdä pelejä.

Antti Miettinen Kuva: Marika Hautala

Antti Miettinen
Kuva: Marika Hautala

Antti Miettinen jatkoi Falconsin pelinrakentajana ja tällä kertaa Falcons laittoi rohkeasti myös palloa ilmaan. Miettinen heitti ottelussa yhteensä 240 jaardia ja 3 maalia, mitä voitanee pitää erinomaisena suorituksena kun ottaa huomioon, että kyseessä oli Miettisen toinen ottelu pelinrakentajana.

Oulun nuori pelinrakentaja Othman Al-Kubaisi pelasi pirteästi ja onnistui väläyttämään tarkkuuttaan muutamissa keskipitkissä heitoissa. Kertaakaan Oulu ei kuitenkaan päässyt hätyyttelemään Falconsin maaliviivaa ja vierasjoukkue joutuikin poistumaan taskussaan vain 172 edettyä jaardia.

Jyri Kontiainen ja päivän ensimmäinen maali Kuva: Marika Hautala

Jyri Kontiainen ja päivän ensimmäinen maali
Kuva: Marika Hautala

Falconsin päävalmentaja Rami Lilja tiivisti pre-season pelien annin seuraavasti: “Olemme tyytyväisiä, että pre-season pelit on nyt pelattu ja saimme kerättyä tarvittavaa tietoa itsellemme sekä hyökkäyksen että puolustuksen osalta. Vältyimme myös loukkaantumisilta, mikä on tärkeää kun virallinen kausi on vielä edessä. On ollut ilo huomata, kuinka joukkue on kasvanut yhteen. Kentällä ja sivurajalla on vallinnut erinomainen tunnelma ja olemme pystyneet keskittymään vain ja ainoastaan pelaamiseen.

Nyt hölläämme hieman harjoitustahtia ja odotamme pelinrakentajiemme saapumista maahan. Seuraava merkkipaalu harjoitusohjelmassa on leiri kesäkuun alussa, jonka jälkeen olemme valmiita kauteen.”.

Falconsin ensimmäinen sarjapeli pelataan sunnuntaina 15.6. Kankurin kentällä klo 14.00. Vastaan asettuu Vaasa Royals, jota on ennakkospekuloinneissa povattu yhdeksi divisioonan kärkijoukkueista. Tule paikalle kannustamaan Falcons voittoon!