Oulu Northern Lights saapuu Falconsin vieraaksi lauantaina

Oulu Northern Lights saapuu Falconsin vieraaksi lauantaina

Ottelun panokset ovat selvillä. Molemmille joukkueille kelpaa vain voitto. Oulu tarvitsee sen pysyäkseen kiinni välieräpaikassa ja Falconsille voitto on tärkeä myös kotietua silmällä pitäen. Onkin oletettavaa, että tiedossa on ottelu, jossa joukkueet taistelevat viimeiseen saakka.

Falconsin kausi on ollut kaksi-jakoinen. Toisaalta on venytty tärkeissä paikoissa voittoon ja heti perään hävitty. Loppupeleissä tärkeintä on kuitenkin voittaa ne oikeat ja ratkaisevat pelit, joten Hyvinkäällä ei peräpeiliin vilkuilla vaan katse on tiukasti eteenpäin.

Ennakkoasetelmissa Falcons on ottelun ennakkosuosikki. Oulu voitti kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta sen jälkeen menestystä ei ole tullut ja varsinkin pisteiden teko on ollut Northern Lightsille vaikeaa. Falcons voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Oulussa lukemin 6-27 ja myös ennen kautta pelattu pre-season peli oli Falconsin vahvaa näytöstä.

Oulun nuori pelinrakentaja Al-Kubaisi on lauantaina kokoonpanossa loukkaantumisten jälkeen ja myös Hyvinkäällä laitahyökkääjä Dan Puha palaa joukkueen vahvuuteen. Se onkin tärkeää, sillä vahvojen laitureiden Karri Pielan ja Kalle Koljosen pelaaminen on lauantaina epävarmaa. Myös Falconsin linjamiesosastolle on tulossa vahvistusta sairastuvalta päin.

”Odotan tässä ottelussa hyökkäykseltä ehjää suoritusta. Vaikka olemme voittaneet aiemmat kohtaamiset, emme voi tuudittautua hyvän olon tunteeseen. Meillä on hyvä harjoitusviikko alla ja uskon, että Robbie Matey saa hyviä asioita kentällä aikaan.

Oulun Al-Kubaisi on onnistuessaan hyvä pelinrakentaja ja puolustuksen on oltava tarkkana Oulun heittohyökkäyksen kanssa. Lisäksi odotan mielenkiinnolla Rovaniemeltä Ouluun siirtyneen Sami Mansikkasalon otteita.” Falconsin päävalmentaja Rami Lilja sanoo.

Katsojien kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti molempien joukkueiden pelinrakentajien, Hyvinkään Robbie Mateyn ja Oulun Othman Al-Kubaisin otteisiin. Lisäksi tässä heittopainotteisessa ottelussa puolustuksen takakentät ovat koetuksella. Miten onnistuvat kotijoukkueen JP Suomalainen, Ville Rontu ja Aleksi Kaitera Oulua vastaan? Oulun puolella puolustaja Niklas Krogerus on syytä panna muistiin.

Hyvinkää Falcons vs Oulu Northern Lights lauantaina 16.8. klo 14.00 Kankurin kentällä, Torikatu 20. Buffet, grilli, lapsille leikkipaikka. Liput 5e. Tervetuloa!

 

Poikkeukset kokoonpanoissa:

HYVINKÄÄ FALCONS:
Poissa: Maunu, Hietamäki
Epävarmat: Kolkka, Koljonen, Piela, Josefsson ja Asikainen.

OULU NORTHERN LIGHTS:
Poissa: Kristian Colpaert, Jimmy Partanen, Mikko Räihä, Joonas Taina
Epävarmat: Tuomo Huovinen, Sami Mansikkasalo, Antti Polet