KÄSIPALLO JA JENKKIFUTIS SAMAAN KASSIIN

KÄSIPALLO JA JENKKIFUTIS SAMAAN KASSIIN

AAMUPOSTI | Lisää pelaajia, lisää nuoria ja oma laji tunnetummaksi.

Siinä kolme asiaa, joita toivovat niin Hyvinkään Falconsin jenkkifutis kuin käsipallokin. Lajit löivät kaupungissa hynttyyt yhteen ja porskuttavat avioliittonsa ensimmäistä yhteistä talvea kohti.
Sport Club Hyvinkäästä Falconsiin siirtyneillä käsipalloilijoilla se tosin alkaa tahmeasti muunkin kuin pihkan osalta: Hyvinkään ainoa käsipallon treenauspaikka Vehkoja on remontissa aina myöhäiseen syksyyn asti. Vehkoja on ainoa paikka Hyvinkäällä, jossa saa käyttää käsipalloilussa välttämätöntä vesiliukoista tartunta-ainetta.
– Siellä vastustajat ovat katselleet, kun me pesemme joukkueen kanssa itse lattiat joka pelin jälkeen. Pesuaineitakaan emme kaupungilta saa ja kaikki välineet on itse hankittu, Falconsin Petri Palonen, Kari Mikkonen ja Mikko Lindgren kertovat.
Saliremontin takia käsipalloilijat ovat turvautuneet Riihimäen Sammaliston Susien vieraanvaraisuuteen ja harjoitelleet näiden kanssa Riihimäen Urheilutalossa kerran viikossa. Tuntumaa on saatava, sillä miesten III divisioonan pelit alkavat lokakuussa.
Käsipalloilijat eivät varsinaisesti olleet tyytymättömiä SCH:hon, mutta kokivat amerikkalaisen jalkapallon omalle lajilleen salibandyä paremmaksi kumppaniksi.
– Mietimme ensin, perustaisimmeko oman seuran. Se olisi kuitenkin aika iso askel. Ja Falcons on kiinnostava seura, jossa on nyt kova meininki, Palonen toteaa.
– Me taas ensimmäisenä kysyimme, että minkä takia tulisitte – oletteko veloissa, Falconsin puheenjohtaja Janne Halla-aho naureskelee.
Velkaa ei löytynyt. Sen sijaan löytyi Falconsille viitisenkymmentä uutta jäsentä ja seuralle talvilaji. Muutama jenkkifutaaja on jo kommentoinut, pitäisikö mennä kokeilemaan sisälajiakin.
– Kelasimme, että lajit sopivat hemmetin hyvin toisilleen kontaktilajeina. Hyviä esimerkkejä lajiyhteistyöstä löytyy ECG:stä ja Jyväskylästä, itsekin molempia pelannut Mikkonen sanoo.
Lajit eivät myöskään taistele samoista vuoroista. Jenkkifutis käyttää talvella eri koulusaleja, joista käsipalloilu onnistuu ainoastaan Vehkojalla.
Falconsissa jenkkifutaajia on satakunta. Mukana ovat miehet, naiset ja juniorit (alle 13, alle 15). Alle 17-vuotisten joukkuetta ollaan kasaamassa tulevalle kaudelle. Käsipallossa sarjatoiminnassa mukana ovat tänä talvena vain miehet, joista muutama viime kauden pelaaja lopetti ja pari siirtyi Riihimäen Dynamoon.
Naisista myös muutama siirtyi pohjoisnaapuriin Cocksiin ja jäljelle jääneille I divisioona olisi ollut liian kova paikka. Heidän on nyt tarkoitus treenata ja pelata harjoituspelejä sekä ennen kaikkea hankkia lisää pelaajistoa.
– Tarkoitus on se, että ihan aloittelijatkin pystyvät tulemaan mukaan toimintaan, Palonen sanoo ja toivoi tällaisia apuja esimerkiksi jefu-pelaajista.
Se, mikä molempia lajeja kiinnostaa, ovat uudet nuoret. Ettei toiminta jatkossakaan ukoitu ja akoitu.
– Sellaisia yli 16-vuotiaita, jotka ovat esimerkiksi lopettaneet jonkin muun palloilulajin. Olisi hienoa, jos he löytäisivät uuden harrastuksen jenkkifutiksesta tai käsipallosta, puuhamiehet sanovat.
Käsipallossa on toiminut taannoisen School Tourin jäänteiltä 2001-03-syntyneiden ryhmä, mutta sen kasvaminen aikuisten joukkueita vahvistamaan kestää liian kauan. Väli-ikäisiä tarvitaan.
Jenkkifutista voi kokeilla Perttulan kentillä su 15.9. klo 14-15.30 (10-16-vuotiaat pojat) ja 15.30-17 (vähintään 16-vuotiaat naiset):
lajivarusteet saa lainaksi, päälle ulkoliikuntavarustus. Käsipalloa pääsee kokeilemaan Martinhallissa ma 23.9. ja ma 30.9 klo 21.30 avoimella miesten vuorolla (miehet ja yli 16-vuotiaat pojat). Lisätietoja molemmista lajeista www.falcons.fi

Neljä pelikautta takana

AAMUPOSTI | Hyvinkään käsipalloilijoilla on neljä sarjakautta takana. Viime vuonna edustusjoukkue oli SCH:n nimellä kolmosdivarin Final Fourissa häviten pronssipelin ViTalle 21-10.
SCH:n naiset pelasivat I divisioonaa, jossa jäivät viimeisiksi.
Falconsina miehet lähtevät sarjaan pitkälti samalla rungolla kuin useana vuonna, noin 14-16 miehen ringillä. Tavoitteita ei ole vielä asetettu. Pääasia on saada lisää harrastajia, sillä keski-ikä on päälle 30.
Falconsin käsipallomiehet treenaavat kahdesti viikossa.
– Tosissaan kuitenkin harjoitellaan eikä vain höntsäillä, Kari Mikkonen vakuuttaa.

 

– Kaisa Estola-Haaranen, AAMUPOSTI