Juniorit voivat pelata amerikkalaista jalkapalloa jatkossa myös muiden urheilulajien lisenssillä

Juniorit voivat pelata amerikkalaista jalkapalloa jatkossa myös muiden urheilulajien lisenssillä

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry vahvisti uuden strategiansa viikonloppuna liittokokouksessaan Jyväskylässä. Osana strategiaa tullaan hyväksymään kaikkien muidenkin urheilulajien lisenssit suoraan, eikä 12-vuotta ja sitä nuorempien harrastajien tarvitse erikseen maksaa kilpailulisenssiä amerikkalaisessa jalkapallossa tai lippupallossa, jos lapsella on minkä tahansa urheilulajin lisenssi maksettuna.

”Haluamme osaltamme helpottaa lasten harrastamista ja lajikokeiluja. Mietimme aluksi asiassa yhteistyötä yhden tai kahden lajin kanssa, mutta pian tulimme siihen tulokseen, että ainoa oikea tapa toteuttaa tämä on sallia pelioikeus kaikille lisenssin omaaville.” toteaa puheenjohtaja Roope Noronen.

Amerikkalaisen jalkapallon liitolla on 39 jäsenseuraa ja tällä hetkellä hieman yli 3000 lisenssiharrastajaa, joista noin 1100 on 19v tai sitä nuorempia. Harrastajamäärä on kolminkertaistunut vuosituhannen vaihteesta ja lajin harrastajia on Suomessa enemmän kuin koskaan lajin 37-vuotisen historian aikana.

Lisätietoja
Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry
Roope Noronen, puheenjohtaja, 040-732 1469
Matti Sorsa, toiminnanjohtaja 0400-487 656