Jan Vilkko Falconsin puolustuksen koordinaattoriksi

Jan Vilkko Falconsin puolustuksen koordinaattoriksi

Kokenut Jan Vilkko ottaa vastuun Falconsin puolutuksesta tulevalla kaudella. Jan Vilkko on valmentanut aiemmin Vaahteraliigassa menestyksekkäästi sekä Porvoon Butchersia että Helsinki Wolverinesia.

”Olen innoissani”, sanoo Falconsin päävalmentaja Rami Lilja ”Jan Vilkko tuo puolustuksen valmennukseen paljon osaamista ja näkemystä. Hän on analyyttinen ja jaksaa panostaa detaljeihin. Meidän ajatuksemme sopivat hyvin yhteen ja arvostan suuresti hänen kokemustaan sekä ammattitaitoaan. Vilkko on valmentaja, joka ei tuo systeemiä joukkueeseen vaan rakentaa systeemin joukkueen palasten mukaan. Tämä on Falconsin puolustukselle kova juttu ja pelaajamme tulevat varmasti kehittymään talven aikana Vilkon komennossa.”.

Myös Jan Vilkko sanoo odottavansa tulevaa kautta ja paluuta vastuuvalmentajan tehtäviin: ”Omat työkuvioni ovat rauhoittuneet ja kun kotonakaan ei enää käytetä vaippoja, on minulla jälleen aikaa panostaa valmentamiseen. Lajin valmentamisessa pidän eniten innokkaiden yksilöiden kehittämisestä sekä toimivan puolustuskokonaisuuden rakentamisesra. Tähän meillä on Hyvinkäällä hyvät edellytykset, joten ei mutta kuin hommiin ja ensi kesänä katsotaan, mihin rahkeemme haastajan asemassa riittävät.”.

Rami Liljan mukaan lisää valmentajanimityksiä on luvassa: ”Tavoitteena on rakentaa 5-7 hengen valmennustiimi tulevalle kaudelle. Oma filosofiani on aina lähtenyt siitä, että tarjoamme pelaajille valmennuksen, jossa he pääsevät aidosti kehittymään ja sitä kautta saavuttamaan onnistumisia pelikentällä. Onnistumiset ruokkivat menestystä ja joukkueena meidän tavoitteemme ovat korkealla.”.

Jan Vilkko pähkinänkuoressa
Ikä: 39 v.

Seuravalmennus:
2004-2007 Porvoon Buthers (puolustuksen koordinaattori/päävalmentaja)
2010 Helsinki Wolverines (puolustuksen apuvalmentaja)

Pelaajahistoria:
1994-2003 Porvoon Butchers (DE, OLB, SS)
1997-98 Pittsburgh State University training squad (ILB)
1998 Herlev Rebels Tanska (OLB/ pelaajavalmentaja)
1999 Paderborn Storm GFL (ILB/ pelaajavalmentaja)
2000 Helsinki Roosters