Falconsin U13-joukkueelle kaksi voittoa

Kuvassa Aliisa Liljefors, Aki Tuhkanen ja Niko Pasanen

Kuvassa Aliisa Liljefors, Aki Eronen ja Niko Pasanen

Hyvinkää Falconsin U13-joukkue aloitti turnauksen vahvasti kohdatessaan Sipoon Bulldogsin. Pelissä tuntui onnistuvan kaikki mahdollinen. Pelinrakentaja Santeri Lehtiniemi johdatti joukkuetta juoksu- ja heittopeleissä sellaiseen lentoon, että maaleja syntyi reilusti. Linjassa pelanneet Nico Ronkainen, Aliisa Liljefors, Riikka Pasanen ja Niko Pasanen onnistuivat estämään vastustajien hyökkäyksen säkittämällä useasti vastustajan pelinrakentajan ja Ronkainen onnistui puolustustilanteessa tekemään uransa ensimmäisen maalin saadessaan pallon Sipoon maalialueella rähmäyksen jälkeen. Tässä pelissä maaleja tehtailivat Ronkaisen lisäksi Elias Hämäläinen, Justus Talvitie ja qb Lehtiniemi. Takapuolustuksessa pelanneet Justus Talvitie, Aki Tuhkanen ja Oskari Tapola onnistuivat estämään vastustajien yrityksiä. Pelin lopputulos oli 6-44.

 

Toisessa pelissä vastaan tuli Seinäjoen Crocodiles, jolla tiedettiin olevan U13-sarjan vahvin linja, pelasihan siellä U15-sarjan suomen mestareita. Pelin alku eteni molempien joukkueiden onnistuneessa puolustuksessa, eikä maaleja tullut kummallekaan. Falconsin hyökkäys oli vaikeaa, sillä vastustajan linja vyöryi läpi, eikä pelinrakentajalle jäänyt aikaa. Ensimmäinen maali syntyi Oskari Tapolan ollessa pelinrakentajana. Hän heitti pitkän heiton maaliviivalla odottaneelle Justus Talvitielle. Hienon kopin jälkeen myös lisäpisteyritys onnistui ja tilanne oli 8-0. Peli jatkui tarkan puolustuksen merkeissä. Seinäjoki onnistui maalin teossa, mutta lisäpisteyritys epäonnistui. Falconsin uusin pelaaja; ensimmäistä turnaustaan pelannut Lasse Nuora onnistui ahdistamaan Seinäjoen hyökkäyksen omaan maaliin ja tilanne oli 10-6. Puoliajan jälkeen Falcons kartutti pistetiliä tasaisesti ja valmentaja Rays Sädetin mukaan kaikki, mitä yritettiin, onnistui. Seinäjoki ei onnistunut lisäämään pistetiliään ja lopputulos oli 32-6.

 

Joukkue pelasi kauden parhaimman turnauksensa ja onnistumisia tuli kaikille. Tsemppariksi valittiin linjassa loistanut Nico Ronkainen. U13-joukkue pelaa vielä yhden turnauksen, joka on Tampereella 10.9.2016. Silloin vastaan asettuvat Saints ja Crocodiles.