Falconsin nuoret leireilivät Riihimäellä Turku Trojansin ja Sipoo Bulldogsin kanssa

Falconsin nuoret leireilivät Riihimäellä Turku Trojansin ja Sipoo Bulldogsin kanssa

Riihimäen Valio-Areena täyttyi lauantaina jenkkifutiksen harrastajista, kun kolmen seuran D- juniorit leireilivät yhdessä. Leirille saapui yhteensä 40 pelaajaa ja iso joukko vanhempia sekä pelaajien ystäviä ja jenkkifutiksesta kiinnostuneita katsojia. Olosuhteet ja puitteet leirille ovat Valio-Areenassa erinomaiset ja päivä saatiinkin viedä läpi ilman ongelmia ja aikataulussa. Kysyimme leiripäivän puuhamieheltä, Falconsin D-junioreiden päävalmentaja Harri Salomäeltä ajatuksia leirin suunnittelusta, läpiviennistä ja leirin jälkeisistä tunnelmista.

Falconsin juniorit järjestivät yhteisen leiripäivän Turku Trojansin ja Sipoo Bulldogsin nuorten kanssa. Mistä leiri sai alkunsa ja miten leiriä lähdettiin järjestämään?
“U-15 kehitysleirillä pajulahdessa tuli puheeksi Toivasen Ekin (Turku Trojans) kanssa leirin järjestämisestä ja katsoin sen heti tehtäväkseni. Otin heti yhteyttä Hakarinteen Anssiin (Sipoo Bulldogs) ja tiedustelin kiinnostusta pitää yhteinen leiri. Anssi oli heti mukana ajatuksessa ja näin kolme joukkuetta oli kasassa. Lähdin seuraavaksi miettimään paikkaa ja otin yhteyttä Valio-Areenaan, josta saimme erittäin kohtuullisen hinnan ja näin ajankohta ja paikka lyötiin lukkoon. Olin Anssiin ja Ekiin yhteydessä ja annoin infoa leirin tulevasta ohjelmasta. Sain hienosti myös mukaani Falconsin edustusjoukkueen pelaajia ja valmentajia, jotka olivatkin leirin onnistumisen kannalta erittäin tärkeässä asemassa.”.

Millaisen vastaanoton leiri sai – kuinka monta pelaajaa saapui paikalle?
“Alusta alkaen kaikki oli täysillä mukana – todella upeaa, tällaisia ihmisiä pitäisi olla lisää. Loppujenlopuksi Poikia saapui leirille 40 pelaajaa ja heidän lisäkseen lukematon määrä vanhempia ja kavereita.”.Mikä oli leirin perimmäinen tarkoitus ja miten tavoitteissa onnistuttiin?
Jaoin leirin tavoitteet kolmeen osaan: pojille suunnattu tehokas valmennus pätevillä valmentajilla ja osaajilla sekä uudet pelaajat sisään ns. kertaheitolla. Toinen tavoite oli, että pojat tutustuisivat toisiinsa ja saavat uusia ystäviä ympäri suomea (“Mä juttelin melkein kaikkien turkulaisen äijien kanssa” – Jesse, Falcons). Kolmanneksi saatiin pää auki vastaavanlaisten tilaisuuksien järjestämiseen muuallakin päin Suomea. Tänään tuli upeaa palautetta eri seurojen jäseniltä ja pelaajien kättelyt ja kiitokset korvasivat kaiken vaivannäön satakertaisesti. Leirillä vallitsi hyvä yhteishenki, mikä on luonnollisesti hienoa.”.

Miten paljon järjestelyjä kolmen seuran yhteinen leiri vaatii?
“Okei, kyllähän leirin järjestämisessä on huomioitava mahdollisimman paljon eri asioita. Alkuun yhteydenotot, aikataulun suunnittelu, tarvittavat välineet, leirin sisältö (tosin upea formaatti löytyi muokattavaksi U-15 kehitysleirin pohjalta, kiitos Heikki Halttusen). Sen jälkeen ohjelman, pelikuvioiden ja päivän sisällön lähettäminen valmentajille, joukkueenjohtajille ja huoltajille. Leiripaikalla valmentajien briifaus (onneksi ammattiäijiä), ensiavun järjestäminen (riittävät välineet), juomavedet, jäät ja varavarusteet niille uusille pelaajille, joilla ei ollut omia kamoja. Lainasimme heille varusteet ja näin kaikki halukkaat pääsivät tutustumaan lajiin. Lisäksi leiripäivän aikana on monta juoksevaa asiaa, jotka täytyy hoitaa – saimme mm. paikallisen lehtitoimittajan paikanpäälle ja hänen brieffaamiseensa meni vähän aikaa. Ennenkaikkea mieletön määrä mielikuvitusta ja positiivista ajattelua.”.

Mikä on tunnelma leirin jälkeen nyt kun intensiivinen leiripäivä on takana?
“Vähän väsyttää, mutta positiiviset palautteet ja etenkin poikien kiitokset antoivat virtaa. Tästä on hyvä siirtää katse tulevaisuuteen – upeaa  nähdä, kun pelaajat viihtyvät ja kehittyvät reippaiksi urheilijoiksi.”.

Onko vielä jotain mitä haluat erikseen mainita leiristä, läpiviennistä tai järjestelyistä?
“Olisihan leirin järjesteleminen huomattavasti helpompaa, jos saisi järjestää asioita hyvissä ajoin, hyvien ja tehokkaiden kollegoiden kanssa. Kuitenkin tämä leiri meni todella hyvin kaikilla sektoreilla. Leirin läpivienti riippuu todella paljon järjestäjätiimin toimivuudesta ja tottahan jonkun on johdettava ryhmää ja varmistettava, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vielä kerran KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE!”.

Leiri toimii erittäin hyvänä valmisteluna Falconsin, Trojansin ja Bulldogsin kausiin valmistautumisessa kun U15 ja U13 ikäluokat aloittavat omat ottelunsa toukokuussa. Mukana olleet pelaajat ja vanhemmat olivat tyytyväisiä päivän antiin ja leirillä opitut asiat säilyvät mielissä varmasti pitkään.