Falconsille tappio, Jerrell Jones juoksi Jaguaarit välieriin

Falconsille tappio, Jerrell Jones juoksi Jaguaarit välieriin

Hyvinkään Falcons ei löytänyt aseita Jerrell Jonesin johtaman Jaguaarilauman pysäyttämiseen. Runkosarjan päätöskierroksella vierasjoukkue Jaguaarit haki tarvittavan voiton Hyvinkäältä lukemin 31-21 (14-12) ja nousi välieriin. Hyvinkäälle tappio merkitsee kotiedun menetystä ja matkaa välieräpeliin Tampereelle, jossa vastaan asettuu Tampere Saints.

Ottelu eteni tasatahtiin. Kolme ensimmäistä neljännestä päättyivät 7-6, 7-6 ja 7-6. Kotijoukkueen maalit kirjattiin Robbie Mateyn, Antti Miettisen ja Ville Rontun nimiin. Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä neljänneksellä, jonka vierasjoukkue voitti 0-13. Jyväskylän puolustus onnistui pysäyttämään Falconsin hyökkäyksen kahdesti viimeisellä neljänneksellä ja samaan aikaan Jaguaarihyökkäys takoi taululle voittoon vaaditut pisteet.

”Olimme liikkeellä vajaalla miehistöllä. En koskaan halua piiloutua asian taakse, koska tässä vaiheessa kautta kaikki joukkueet kärsivät loukkaantumisista ja ne ovat osa lajia, mutta erityisesti heittohyökkäyksessä meillä oli tänään suuria haasteita. ”päävalmentaja Rami Lilja sanoo. Puolustuksen takakentän pelaajista Ville Rontu ja Aleksi Kaitera saivatkin urakoida tänään myös hyökkäyksen puolella palloa.

”Jaguaareilla oli hyvä henki päällä ja he noudattivat nöyrästi pelisuunnitelmaansa. Myös puolustuksessa he saivat tiivistettyä rivinsä ratkaisuhetkillä ja ansaitsivat voittonsa sekä paikan jatkopeleissä”, Lilja toteaa.

Falconsin onnistujia löytyi niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Keskushyökkääjänä ja laiturina pelannut Antti Miettinen oli loistavalla pelituulella ja kantoi pelinrakentaja Mateyn kanssa päävastuun edetyistä jaardeista tässäkin ottelussa erinomaisesti pelaanneen hyökkäyksen linjan takana. Puolustuksen puolella tukimies Riku Lempiö ja takakentän Ville Rontu olivat isossa roolissa.”Edellä mainittujen lisäksi haluan kehua nuoria puolustajiamme Niklas Reinhardtia ja Jesper Salmea. Kova työmoraali kantoi tässäkin pelissä ja pienet kolhut eivät näitä herroja haittaa. Heissä on todella paljon potentiaalia tulevia pelivuosia silmällä pitäen”, Rami Lilja sanoo ja jatkaa ”hävitty peli on aina hävitty peli, joten kyllähän päällimmäinen tunne on tällä hetkellä pettymys.”.

Runkosarja on nyt pelattu ja Falcons sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Viime vuoden viidenneltä sijalta on tultu iso harppaus eteenpäin, mutta päävalmentaja Liljan mukaan tämä sijoitus ei tyydytä: ”Pääsy välieriin oli ensimmäinen tavoitteemme ja olemme sen nyt saavuttaneet. Hyvä näin, mutta me tähtäämme nyt 1-divisioonan finaaliin. Spagettimalja on yhden voiton päässä.”.

Välierässä Falcons kohtaa siis Tampere Saintsin. Runkosarjassa voitot ovat 1-1 ja molemmat pelit ovat olleen tiukkoja ja tunteikkaita. Millainen peli on lauantaina tiedossa?

”On itsestään selvää, että mitään ei tarvitse säästellä. Odotan, että saamme sairastuvalta muutaman pelaajan takaisin riveihin. Kausi huipentuu ja tämä on uskomattoman hieno hetki myös pelaajille päästä pelaamaan finaalipaikasta. Tampere on hyvä joukkue ja tarvitsemme nappisuorituksen koko joukkueelta, jotta voitto saadaan. Helppoa se ei tule olemaan, mutta play-off pelit ovat aina oma maailmansa. Mitä tahansa voi sattua. Meidän täytyy pysyä uskollisena omalle pelisuunnitelmallemme ja pelata kaikki tilanteet täysillä loppuun asti. Jos näin tapahtuu, olen varma, että pelimme jatkuvat vielä syyskuun puolellakin.” sanoo Rami Lilja luottavaisena.

1-divisioonan välierä Tampere Saints – Hyvinkää Falcons pelataan lauantaina 30.8. klo 16.00