Falconsille kirvelevä 1 pisteen tappio Jyväskylästä

Falconsille kirvelevä 1 pisteen tappio Jyväskylästä

Tuuleton, kolmenkymmen asteen helle oli vastassa kun Falcons saapui Viitaniemen tekonurmelle Jyväskylän Jaguaarien vieraaksi. Itse ottelusta muodostui varsinainen jännitysnäytelmä kun hyökkäykset tekivät pisteitä lähes tasatahtiin.

Falcons aloitti vahvalla hyökkäysvuorolla, jossa joukkue eteni aivan maaliviivan tuntumaan, mutta neljäs yritys lipesi laitahyökkääjän käsistä ja maali jäi syntymättä. Toinen hyökkäysvuoro sen sijaan toi toivotun tuloksen kun pelirakentaja Robbie Mateyn heitto löysi laitahyökkääjä Toni Asikaisen, joka teki ottelun avauspisteet upealla 41-jaardisella pelillä. Lisäpistepotkun myötä Falcons siirtyi 0-7 johtoon.

Tämän jälkeen ottelu siirtyi tasapaksuun vaiheeseen. Kotijoukkue Jaguaarit esitti vahvaa peliä amerikkalaispelinrakentaja Jerell Jonesin johdolla ja seuraava pistesuoritus nähtiin juuri ennen puoliaikaa kun kotijoukkue Jaguaarien hyökkäys onnistui maalinteossa. Lisäpistepeli epäonnistui ja puoliajalle mentiin tilanteessa 6-7.

Toisella puoliajalla nähtiin näyttävää hyökkäyspeliä molemmilta joukkueilta. Pisteitä tehtiin lähes tasatahtiin ja Hyvinkään maaleista vastasivat laitahyökkääjät Karri Piela ja Kalle Koljonen sekä erinomaisella pelipäällä ollut keskushyökkääjä Tuukka Hietamäki. Kaikki maalit syntyivät Robbie Mateyn heitoista, joka heitti ottelussa 299 jaardia ja 4 maalia.

Kuten kunnon urheilutrillerissä kuuluukin, kilpistyi ottelun ratkaisu viimeiselle peliminuutille. Kotijoukkue johti ottelua 28-21 kun Falconsin hyökkäys sai pallon omalla 32 jaardin linjalla. Peliaikaa oli jäljellä pari minuuttia ja maali oli pakko saada. Hyökkäys eteni kentän läpi Tuukka Hietamäen kantaessa palloa ja välillä useampaa Jaguaarien puolustustajaakin mukanaan. Maali syntyi Kalle Koljosen toimesta, mutta lisäpistepotku epäonnistui. Falcons oli yhden pisteen tappiolla ja aikaa kellossa noin 1,5 minuuttia.

Falconsin puolustus tiivisti voimansa ja onnistui kuin onnistuikin pysäyttämään Jaguaarien hyökkäyksen tilanteessa 4. ja 1 jaardi mentävää. Aikaa jäi 48 sekuntia ja matkaa maaliin oli 60 jaardia. Jyväskylä lisäsi miehitystä takakentälle ja Falcons lähti hyökkäämään. Heitto toisensa perään onnistui ja Falcons pääsi Jaguaarien 20-jaardin tuntumaan. Edessä oli ottelun viimeinen yritys hyvinkääläisille ja 17 jaardia maaliin. Päävalmentaja Rami Lilja kutsui sisään potkumaalimiehityksen. Antti Miettisen potku jäi harmillisesti hitusen vajaaksi ja peli oli ohi. Jaguaarit juhli kauden ensimmäistä voittoaan ja Falconsin osana oli lähteä kotimatkalle ukkosen pauhatessa, kirvelevä yhden pisteen tappio niskassaan.

Päävalmentaja Rami Lilja seisoi vahvasti omiensa takana pelin jälkeen:

Tänään kentällä nähtiin kauden parasta Falcons-hyökkäystä. Hyökkäyksen linja pelasi loistopelin ja varsinkin heittosuojaus oli ilo silmälle. Robbien ja laitahyökkääjien yhteispeliä oli ilo katsoa ja RB Tuukka Hietamäki pelasi erinomaisen pelin kovalla asenteella. Jätimme kuitenkin kentälle muutaman maalin, jotka olisi pitänyt poimia matkaan. Jossitella voi ottelun alun 4. ja 12 jaardia maaliin -tilanteesta, jossa olisimme voineet jo kokeilla potkumaalia. Hyökkäyksemme oli kuitenkin tänään niin vahva, että uskalsin ottaa riskin. Nyt se ehkä kostautui.

Harmillisesti puolustuksemme ei ollut tänään aivan parhaimmillaan. Jaguaarien Jerrell Jones oli kova. Hän teki juuri sen, mitä odotimme ja teki sen hyvin. Muutama pitkä heitto upposi tänään liian helposti, mutta muuten en halua ottaa mitään Jyväskylältä pois. He tekivät tänään enemmän pisteitä ja peli oli siinä. Näin puolustuksessamme myös loistavia onnistumisia mm. kaksi isoa pysäytystä tiukoissa paikoissa, joista erityisesti viimeisen neljänneksen pysäytys niin, että pääsimme vielä hyökkäämään ottelun viimeisellä minuutilla oli osoitus siitä, että joka jätkä painoi tänään loppuun asti. Jokainen uskoi voittoon aivan viimeiseen hetkeen saakka.

Seuraavaksi edessä on kolmas vieraspeli ja tällä kertaa Vaasaan. Vaasa Royals johtaa 1-divisioonaa 8 pisteessä ja on jo varmistanut kotiedun play-off peleihin. Sen sijaan Vaasan takana on tiukkaa kun kolme seuraavaa joukkuetta on tasapisteissä. Falcons on nyt toisena ja hakee revanssia kauden avausottelusta, jonka Vaasa voitti Hyvinkäällä 0-20. Rami Liljan mukaan joukkueen koko fokus on nyt suunnattu seuraavaan peliin.

Pelaamme pelin kerrallaan. Jyväskylän voitto viimeistään osoitti sen, että mikään ei ole sarjassa vielä ennalta kuulutettu. Avauspelissä Vaasaa vastaan meillä oli vaikeuksia hyökkäyksen linjassa. Sen sijaan puolustuksessa onnistuimme hyvin. Olen varma, että hyökkäyksemme on nyt neljän pelin jälkeen löytänyt vireensä, mutta jotta voitto Vaasassa irtoaa, on sekä hyökkäyksen että puolustuksen onnistuttava pelaamaan parasta peliään. Uskon, että karstat on nyt pudotettu koneesta myös puolustuksen osalta ja olemme valmiita sunnuntaina Vaasaa vastaan.

Vaasa Royals vs Hyvinkää Falcons, sunnuntaina 27.7. klo 14.00