Falcons/Huskies yhdistelmäjoukkue U17 FINAALIIN

dsc02459Falcons/Huskies U17-joukkue pelasi jännittävän välieräkamppailun sunnuntaina Turku Trojansia vastaan. Pelin voittajalle oli tarjolla paikka finaaliin Jyväskylän Jaguaareja vastaan, häviäjälle kausi päättyisi.

 

Peli alkoi Falcons/Huskiesin vahvalla pelillä. Turun ensimmäinen hyökkäysvuoro saatiin estettyä ja kun oma hyökkäysvuoro johti maaliin, Falcons/Huskies johti kuudella pisteellä. Puolustuspelaaminen oli kotijoukkueella todella vahvaa ja kun hyökkäys tuotti tulosta, joukkueet pääsivät erätauolle 22-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla Trojans vyöryi kohti maalialuetta, mutta Falcons/Huskies puolustus sai estettyä jo varmalta näyttävän maalin taklaamalla turkulaisten pallonkantajan niin, että hän rähmäsi pallon ja yhdistelmäjoukkue peitti sen. Kotijoukkueen hyökkäys toimi, kuten oli toiminut koko kauden ja näin Trojans pysyi koko ajan turvallisella etäisyydellä. Pelin lopputulos 48-22 kertoo kotijoukkueen onnistuneesta puolustuksesta ja hyökkäyksestä. Koko joukkue teki töitä voiton eteen ja hyvä joukkuehenki näkyi katsomoon asti.

”Meillä oli laajempi ratkaisuvoima hyökkäyksessä ja puolustus pelasi todella hyvän pelin. Turkulaisia taisi hiukan jännittää alussa, kun varmat heitot eivät pysyneet laitahyökkääjien hallussa. Todella huikein fiiliksin mennään finaaliin! Tätä varten ollaan yhdessä tehty töitä koko vuosi, päästään vielä kerran näyttämään osaamistamme, hehkuttaa päävalmentaja Peter Arkko

” Poikien pää pysyi kylmänä ensimmäisen erän johdon jälkeen ja emmekä tehneet helppoja virheitä”, kertoo Janne Otranen, joukkueen valmentaja. ”Voitto tuli tiiviillä puolustamisella ja vaikka kaverit pääsivät lähelle maalintekoa, pystyimme heidät puolustuksella eliminoimaan”, Otranen jatkaa.

Finaali pelataan Jyväskylässä 24.9 ja pelistä on tulossa tiukka. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen heinäkuussa päättyi Jyväskylän tiukkaan voittoon 28-36. Toinen peli elokuun lopussa taas Falcons/Huskiesin voittoon 20-44.

”Hyvillä mielin lähdemme finaaliin, voitto on alla. Jyväskylä tuo uutta hyökkäykseen, mutta uskon olevamme valmiita”, Otranen pohtii. ” Olemme jollain osa-alueilla Jyväskylää edellä, jossain taas he ovat, joten tiukka vääntö tulee”.