Falcons U17 I-divisioonan finaaliin-voitonhaluisempi joukkue voitti!

Falcons U17 I-divisioonan finaaliin-voitonhaluisempi joukkue voitti!

Hyvinkää Falconsin U17-joukkue sijoittui U17 I-divisioonassa neljänneksi voittaen kolme ja häviten kolme peliä. Välieräpaikka varmistui murskavoitolla Sipoo Bulldogsista. Kun välieräpaikka varmistui ja vastustajaksi tuli viime kaudella Falconsin poikia välierässä kurittanut Vaasa Vikings,  päävalmentaja Anssi Myllymäki ja apuvalmentaja Rays Sädet tutustuivat heidän pelitapaansa ja loivat keinon vaasalaisten nujertamiseksi. Vaikka Vaasan Vikings voitti runkosarjan ylivoimaisesti voittaen kaikki vastustajansa, valmentajat löysivät heidän heikot kohtansa.

Välieräpeliin valmistauduttiin huolellisesti. Treeniä kertyi viikon aikana 7 tuntia, sisältäen kenttäharjoittelua sekä luokkahuonetta. Joukkue kasvoi lyhyellä ajalla voitontahtoiseksi, yhtenäiseksi joukkueeksi.

Peli alkoi hyvin tasaisissa merkeissä. Alku oli lupaava hyvinkääläisille, sillä aloituspotkun jälkeen joukkue teki pallonriiston ja onnistuneen heittopelin jälkeen tilanne oli 0-6. Vaasalaiset vastasivat hyvin nopeasti ja siitä eteenpäin tilanne oli aina puoliaikaan asti liki tasoissa.

Toisen puoliajan alussa hyökkäysvuorossa ollut Hyvinkää teki nopean touch downin ja kun syötönkatkon seurauksena pallo juostiin maaliin, oli saavutettu pieni etumatka. Vaasa pyristeli ja pisteitä tehtiin tasaisesti molempiin päihin. Neljännessä neljänneksessä pisteitä tehtiin enää harvakseen ja viimeinen niitti pelin ratkaisuksi tuli syötönkatkosta ja siitä seuranneesta td:stä. Peli päättyi hyvinkääläisten voittoon 44-58.

Päävalmentaja Myllymäen mielestä pelissä onnistui etenkin heittopuolustus, joka pakotti Vaasan juoksemaan. Myös monipuoliset onnistumiset hyökkäyksessä, sekä juoksu- että heittopelit ilahduttivat Myllymäkeä. Uusien pelaajien ja uuden pelitavan tuominen peliin saattoi hiukan yllättää vastustajaa.

Hyökkäyksen valmentaja Sädet on kiitollinen puolustukselle. Se antoi hyökkäykselle riittävästi aikaa suunnitella kuvioita ja valmistautua peliin. Kun Vaasa tuli vielä voimalla  ja lähestyi hyvinkääläisiä, muutamilla pelipaikkojen vaihdoksilla Falcons sai uutta voimaa parantaa omaa peliään. Loppujen lopuksi pikku asiat ratkaisivat; molemmat joukkueet olivat väsyneitä. Se voitti, joka kykeni nopeisiin muutoksiin.

Finaalipeliin valmistautuminen alkaa heti. Lajitreeniä ja luokkahuoneharjoitusta on jo tiistaista alkaen. Vastaan finaalisssa asettuu kova Saints Tampereelta. Runkosarjassa Falcons kärsi kirvelevän tappion, mutta tulistunut haukkajengi tulee haastamaan vastustajat finaalipelin arvoisesti.