Falcons miesten ottelu Jyväskylässä

Falcons miesten ottelu Jyväskylässä

Hyvinkään Falcons matkusti lauantaina 13.7 Jyväskylä Jaguarsin vieraaksi Viitaniemen kentälle. Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä pudotuspelien kannalta, sillä joukkueet kohtaavat tällä kaudella vain kerran.
Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, Falconsin hieman halliten ottelun tapahtumia. Falconsin puolustus ei juuri antanut Jaguarsin hyökkäykselle mahdollisuuksia pistetilin avaamiseen ja Falconsin hyökkäys eteni tasaiseen tahtiin kohti Jaguarsin maalialuetta. Antti Hurme löysikin usein heitoillaan vapaina olleet Falconsin laitahyökkääjät Joonas Alakosken ja Jouni Suomisen. Myös keskushyökkääjät saivat edettyä jaardeja tasaiseen tahtiin. Lukuisat rangaistuksen tosin koituivat Falconsin hyökkäyksen kohtaloksi, joten kumpikaan joukkue ei saanut pistetiliään avattua ensimmäisellä neljänneksellä

Toisella neljänneksellä Falconsin hyökkäys jatkoi hyviä otteitaan ja puolustus myös piti edelleen Jaguaarit pois Hyvinkään maalialueelta. Falcons oli jo edennyt maalintekoetäisyydelle, kun pahin mahdollinen tapahtui. Falcons yritti heittopeliä ja pelinrakentaja Hurmeen vielä etsiessä kohdetta heitolleen, hänet onnistuttiin taklaamaan, sillä seurauksella, että pallo lensi suoraan ilmassa Jaguarsin pelaajan Tuukka Hietamäen käsiin. Hietamäki on myös tuttu pelaaja Hyvinkäällä ja hän käytti tilaisuuden hyväkseen entistä seuraansa vastaan ja palautti pallon pohjiin asti aina touchdowin arvoisesti. Hurme joutui taklauksen jälkeen jättämään pelin kesken ja tilalle tuli pelinrakentajaksi keskushyökkääjä Raymond Ogienoyevbede. Puoliajalle mentiin lukemissa 7-0.

Toisella puoliajalla Falcons pääsi vastaanottamaan pallon ja aloittamaan hyökkäyksen hyvistä kenttäasetelmista. Falcons pelasi käytännössä ilman heittouhkaa, pelaten palloa jatkuvasti keskushyökkääjille tai itse pelinrakentaja Ogienoyevbedelle. Juoksupeli toimi ja Falcons pääsi pitkällä juoksupelillä maalialueelle, mutta kiinnipitorangaistuksella tilanne liputettiin pois. Hyökkäys ei tästä lannistunut, vaan painoi lopulta pallon uudestaan maalialueelle touchdownin arvoisesti. Touchdownin tekijänä oli Ogienoyevbede. Kahden pisteen lisäpisteyritys epäonnistui ja näin Falcons oli kaventanut tilanteeksi 7-6.

Kavennuksen jälkeen Jaguars alkoi myös saamaan otetta peliin ja Falconsin heittopelin puuttuminen vaikeutti hyökkäyksen toimintaa. Jaguars onnistui kohtuu nopeasti tekemään päivän toisen touchdowninsa. Tekijänä Kaapo Peurakumpu, joka usein onnistui pelastamaan Jaguarsin hyökkäyksen tukalasta tilanteesta loistavilla kopeillaan. Tilanteessa 14-6 Falcons yritti vielä sinnikkäästi kavennusta, mutta harvat heittopelit päätyivät Jaguaarien puolustajien käsiin. Lopullisen sinetin pelille antoi Falconsin hyökkäyksen rähmätty pallo lähellä omaa maalialuetta. Jaguars onnistui vielä kerran maalinteossa ja peli päättyi lopulta Jaguarsin voittoon 21-6. Viimeisen touchdownin tekijänä oli jälleen Hietamäki.

Falconsin kausi jatkuu Oulussa 21.7.2019 pelillä Oulu Northern Lightsia vastaan. Ottelulla on suuri merkitys pudotuspelien kannalta. Viiden joukkueen Pohjoisen lohkossa Falcons on kolmantena tasapisteissä Oulun kanssa.