Falcons-juniorit antoivat myrskyvaroituksen kesään

Falconsin U11,U13 ja U15-joukkueet avasivat kautensa vahvasti Vantaalla järjestetyssä Snow Bowl-turnauksessa. Tuomisina oli turnauksen 2. Sija E-junioireissa. U15 sarjassa annettiin kovat näytöt ensi kauteen niukoista tappioista huolimatta ja U11 pääsivät harjoittelemaan pelaamista ja pelikuvioita. Kaikissa joukkuieissa oli useita ensikertalaisia ja jokaisen suusta kuului sama lause: JEFU ON KiVAA!

U13-joukkue selvisi finaaliin asti

U13-joukkue eli 2003-04-syntyneet pelasivat kolme peliä, joista viimeinen oli finaalipeli Vantaan Taftia vastaan. Kahdessa ensimmäisessä oli vastassa Turku Trojans ja Espoo Wolverines. Turku Trojansia vastaan Falcons oli perusvarmalla pelillänsä läpi ottelun hallitsevana osapuolena. Ensimmäistä kertaa yhdessä pelannut hyvinkääläinen joukkue löysi heti yhteisen sävelen, minkä nuotteja oli selvästi käyty talvikauden aikana läpi. Ensimmäisen puoliajan sisällä kuitenkin kaksi Falconsin tekemistä touchdowneista hylättiin tuomareiden toimesta ja keltaisten lippujen ollessa kentällä virheiden merkeiksi pysyi turkulaisten ero Falconsiin muutaman pisteen sisällä. Ottelu pysyi tasaisissa lukemissa aina viimeiseen vihellykseen saakka, Falcons kuitenkin säilytti johtoaan pitkin mittelöä ja pelasi ensimmäisen ottelunsa yhdessä joukkueena tehden sen voitokkaasti.

Toisessa kohtaamisessa vastaan asettui kova Espoon Wolverines joka osoitti vahvuutensa heti ottelun alussa. Espoo siirtyi nopeasti 14-0 johtolukemiin Falconsin joukkueen ollessa hieman unessa, mutta pienen herätyksen saatuaan Falcons alkoi nälkäisesti suorittamaan takaa-ajoa. Puolustus aloitti pelaamaan yhtenäisempänä ja kovat otteet kaikilta lisääntyivät, näistä esimerkkinä mainittakoon Espoon hyökkäyksen pysäyttänyt, linjaa pelanneen Aliisa Liljeforsin kova taklaus mikä piti Hyvinkään pelissä mukana. Wolverines ei pystynytkään tekemään toisella puoliajalla enää kuin 6 pistettä Falconsia vastaan. Hyökkäyksen peli alkoi myös tuottamaan tulosta ja Santeri Lehtiniemen kopatessa heiton maalialueella Falcons oli jo aivan Wolverinesin niskassa kiinni. Viimeisillä hetkillä Oskari Tapolan napatessa syötönkatkon syliinsä ja juoksemalla sen touchdowniksi sinetöi Falcons kovan taisteluvoittonsa Espoosta ”finaalinveroisessa trillerissä”.

Varsinaisessa loppuottelussa asettui Falconsia vastaan turnausisäntä Vantaan Taft. Siipirikkoinen Falcons-lauma taisteli pelissä urheasti, mutta loukkaantumisien ja pelaajaluvultaan pienemmän Hyvinkään kamppailusta huolimatta Taft osoittautui olemaan jo ottelun alkuhetkistä aina loppuvihellykseen asti hieman edellä hyvinkääläistä vierastaan. Tomi Ropposen sekä Oskari Tapolan antamasta kovasta paineesta huolimatta ei Taftin hyökkäystä Falconsin puolustus onnistunut joka kerralla pysäyttämään ja hyökkäyspuolella Falconsin kärsiessä pelinrakentajansa loukkaantumisesta eivät tulokkaina pelanneiden linjamiesten Topi Salosen ja Jesse Ojalehdon vakuuttavat otteetkaan enää riittäneet nostamaan vastoinkäymisiä vastaan taistelleita hyvinkääläisiä peliin mukaan. Lopputulokseksi Falconsille siis hopeinen sija ja kultaakin arvokkaampaa pelikokemusta. Tsemppariksi valittiin ”rookie” Topi Salonen.

junnut

 U15-joukkue pelasi tiukat ottelut

U15-joukkue, eli 2001-02-syntyneet, koostui osin aiemmin pelanneista, mutta myös ensimmäisen pelinsä pelanneista futareista. Turnauksessa vastaan tuli Porvoon Buchers ja Vantaan Taft. Pelit päättyivät täpärästi tappiolle 13-20  ja 19-36. Falconsin peli toimi hienosti molempiin suuntiin Suomen kovimpia juniorijoukkueita vastaan. U15 joukkueen tsemppariksi valittiin  Panu Huttu. Kesällä U15 joukkue pelaa 7 vs 7 SM-sarjaa.

U11-joukkue keräsi arvokasta kokemusta

Falconsin pikku-haukat ovat 2005-06-syntyneitä lajiin tosi innostuneita poikia ja tyttöjä. Pikku-haukkojen valmentajana toimii Jyri Vartia ja huoltajana Alina Poutiainen. Turnauksessa vastassa oli ECG, joka voitti koko turnauksen ja aina kova Taft. Molemmissa peleissä tuli niukka tappio. U11 joukkueessa on hyvin tilaa uusille pelaajille; tähän turnaukseen saimme onneksi apuja Sipoosta, niin saimme joukkueen kasaan.

Falcons harjoittelee läpi vuoden

Harjoittelu keskittyy Hyvinkäälle ja Riihimäelle (talvella); pelit ovat sitten ympäri Suomea. Lajin voi aloittaa koska vain ja menestyäkin pystyy, vaikka aloittaisi lajin vähän myöhemmin. Tällä hetkellä Falconsin pelaajia ja kasvatteja pelaa Suomen eri ikäisten tyttöjen, naisten ja poikien maajoukkueissa.

Falcons ottaa uusia pelaajia kaikkiin juniori-joukkueisiin. Mukaan voi tulla kaikki lajista kiinnostuneet. Urheilutaustasta on ehdottomasti hyötyä, koska jenkkifutis on kova kontaktilaji. Lajin hienoudet opitaan osallistumalla aktiivisesti joukkueiden lajitreeneihin. Jos laji kiinnostaa, ota yhteyttä!

Hope-yhteistyö

Falcons on ensimmäisenä seurana ottanut omatoimisesti yhteyttä Hyvinkäällä Hope Ry:n ja aloittanut yhteistyön yhdistyksen kanssa. Yhteistyöllä Falcons haluaa tukea ja auttaa vähävaraisten/kriisin kokeneiden perheiden lasten liikuntaharrastuksen aloittamista ja estää syrjäytymistä mm. jenkkifutikselle ominaisella hyvällä joukkuehengellä ja yhteenkuuluvaisuudella.

Joukkueissa pelanneet:

U15: Santeri Asikainen, Panu Huttu, Eetu Jokinen, Kimi Kalvas, Anttu Kemppainen, Kristiina Lehtiniemi, Alisa Liljefors, Eetu Loimuneva, Topi Mikkonen, Henri Ojala,  Tuukka Paronen, Santeri Pihlaja, Tomi Ropponen, Arttu Tapola, Lucas Torres ja Noel Wennonen.

U13: Aki Eronen, Elias Hämäläinen, Aliisa Liljefors, Santeri Lehtiniemi, Eetu Loimuneva, Jesse Ojalehto,Niko Pasanen, Nico Ronkainen, Tomi Ropponen, Topi Salonen, Justus Talvitie, Oskari Tapola ja Petrus Väisänen.

U11: Kaisa Häkkinen, Kosta Häkkinen, Sisu Lasarov, Santeri Lehtiniemi, Markku Pasanen, Niko Pasanen, Justus Talvitie ja Bulldogsista tulleet Lenni Altio ja Juha Raunio

 

Kysymyksiin vastaa myös Falconsin nuorisopäällikkö Jarkko Muikku, p. 040-1491867 tai info@falcons.fi. Voit myös lähettää yhteydenottolomakkeen meille täällä.