Falcons avasi voittotilinsä

Falcons avasi voittotilinsä

Tampere Saints kaatui numeroin 20-14 (14-0)

Aurinkoinen sää helli yleisöä, joka oli saapunut paikalle seuraamaan Falconsin ja Tampere Saintsin välistä ottelua amerikkalaisen jalkapallon 1-divisioonassa. Kotijoukkue oli tiivistänyt rivejään avausottelun tappion jälkeen ja otti arvokkaan voiton.

Ottelun ensimmäinen neljännes oli varovainen puolin ja toisin eikä pistesuorituksia nähty. Toisella neljänneksellä Falconsin hyökkäys onnistui. 72 jaardin pituisen hyökkäysvuoron päätteeksi pelinrakentaja Robbie Mateyn heitto löysi maalialueelta laitahyökkääjä Kalle Koljosen, joka teki Falconsin kauden ensimmäiset pisteet. Seuraavaksi pisteiden teossa onnistui Falcons-puolustus kun takamies Ville Rontu poimi käsiinsä Saintsin rähmäämän pallon ja palautti sen aina maaliin asti. Aivan toisen neljänneksen lopussa Falconsin hyökkäys ehti vielä maalialueen tuntumaan nopeatempoisella, näyttävällä drivella, mutta maali jäi syntymättä. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen maukkaassa 14-0 johdossa.

Kolmannelle neljännekselle asteli päättäväinen Tampere Saints, joka selvästi päätti olla antautumatta. Vierasjoukkueen pelinrakentaja Lari Siitonen väläytti muutaman onnistuneen heiton jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta kolmas neljännes oli Saintsin. Pitkillä heittopeleillä Tampere oli hetkessä kuronut Falconsin johdon kiinni. Pisteiden teosta vastasi Ottopekka Leskinen. Hetkellisesti näyttikin siltä, että kotijoukkue olisi jäämässä jyrän alle.

Falcons kokosi kuitenkin rivinsä, tiivisti puolustustaan ja kerta toisensa jälkeen pysäytti Saintsin hyökkäysyritykset. Puolustus oli tänäänkin huippuvireessä ja seuraava  kun Saints rähmäsi pallon kolmannen kerran, oli pallossa ensimmäisenä tukimies Riku Lempiö, joka palautti palloa näyttävästi 70 jaardia aina maaliin asti. Lisäpiste epäonnistui ja lukemat olivat kotijoukkueen hyväksi 20-14.

Ottelun ratkaisua odotettiin aivan viimesekunneille asti. Ratkaisijaksi nousi Falconsin puolustuksen takamies Aleksi Aitera, jonka näyttävä syötönkatko lopetti Saintsin yritykset ja Robbie Mateylla oli helppo työ ottaa polvi ja kuluttaa kello loppuun.

Ottelun tauottua Falconsin päävalmentaja Rami Lilja löysi ottelusta useita ilon aiheita:

– Tärkein asia on, että emme menettäneet palloa hyökkäyksessä kertaakaan. Se on asia, jossa onnistuimme ja saimme aikaan selvän muutoksen kauden avauspelistä. Hyökkäyksessä kaipaisin vielä hieman enemmän tasaisuutta suorittamiseen. Juoksupelissä kone yskähteli, sitä meidän täytyy hioa seuraavaa peliä silmällä pitäen.

Puolustuksemme teki tänään 2 maalia ja otti pallon vastustajalta 4 kertaa. Puolustus pelasi jälleen hyvän pelin, mutta parannettavaakin jäi, sillä Tampereen pitkät heitot upposivat välillä liian helposti. Tähän panostamme jatkossa.

Edessä on tiivis viikko harjoittelun osalta, sillä lauantaina Falcons matkaa Ouluun Northern Lightsin vieraaksi. Pre-season pelissä Falcons oli niskan päällä, mutta mitkä ovat mietteet tulevasta pelistä nyt?

– Lähdemme matkaan jo perjantaina, joten treenien osalta meillä on normaalia lyhyempi viikko. Tämä pitää ottaa huomioon. Northern Lights on osoittanut alkukaudesta olevansa varteenotettava joukkue ja varsinkin otteluiden alussa he ovat vahvoja. Meidän on oltava hyvin hereillä heti ensiminuutista alkaen.

Oulun pelinrakentaja sai Vaasa-pelissä kovan tärskyn, joten emme ole varmoja, kuka Oulussa aloittaa. Pelinrakentaja vaikuttanee vastustajan pelisuunnitelmaan melkoisesti. Me valmistaudumme kuitenkin oman pelin kautta ja keskitymme asioihin, jotka vielä tässä Tampere-pelissä takkusivat. Tärkeintä on, että saimme nyt voittotilin auki ja siten voimme keskittyä tulevaan ottelun ilman turhia lisäpaineita, päävalmentaja Rami Lilja sanoo.