Ameriikan raporttia

Hyvinkää Falconsin 6 nuorta pelaajaa nousivat siivilleen ja matkasivat Suomen joukkueen mukana Floridan OrlandoonPop Warner Super Bowl -turnaukseen. Alueella pelaa amerikkalaista jalkapalloa ja kilpailee Cheerleadingissä noin 16000 nuorta, eli kyseessä on todellinen massatapahtuma, jossa puitteet ovat arvoisensa. Osa Suomen joukkueesta matkasi Orlandoon 1.12 ja haukkapojat lensivät oman ryhmänsä kanssa 2.12.

Ensimmäiset päivät ovat menneet aikaerosta toipumiseen, alueeseen tutustumiseen sekä harjoitellessa, parhaimpana päivänä kahteen kertaan.
Maanantaina pelaajat pääsivät ensi kertaa tosi toimiin, kun U15 joukkuetta vastaan asteli Kanada. Liekö pojilla ollut turhaa kunnioitusta pelin alussa kun joukkueen otteista oli aistittavissa lievää hermostuneisuutta. Kunnialla kuitenkin jokainen joukkueen pelaaja Suomiviittansa kantoi eikä Kanada päässyt karkuun, vaikka pojat eivät lopulta perinteikkään Kanadan joukkueelle mitään mahtaneetkaan lopputuloksen ollessa Kanadalaisille 0 -28.

popwarner

Myös U13 pääsi mittaamaan taitojaan lajin suurmaata Meksikoa vastaan.
Myös siellä näkyi hermostuneisuutta pelin alussa ja Meksiko pääsi maalintekoon. Alku hämmennyksen jälkeen Suomen joukkue sai pelistä kiinni ja ottelu muuttui tasaväkiseksi mittelyksi jossa molemmilla oli omat paikkansa, Meksikon kuitenkin hienoisesti hallitessa ottelua. Ottelun lopussa nähtiin Suomella hieno läpiajo jonka Meksikon pelaajat saivat kuitenkin pysäytettyä vähän ennen maalialuetta, lopputuloksen jäädessä Meksikon hyväksi 0 – 27.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin ja kun pojilta karisee loputkin jetlagit pois, niin luvassa on varmasti noususuuntainen ja nautittava pelikokemus joka säilyy poikien mielessä koko elämän.

Tänään 6.12 kun vietetään Suomen itsenäisyyspäivää saavat pojatkin ensimmäisen lepopäivän ja mahdollisuuden juhlia Suomen itsenäisyyttä joka on myös mahdollistanut tämän kokemuksen ja mahdollisuuden edustaa Suomea.