Falcons valmiina kauden aloitukseen

Falcons valmiina kauden aloitukseen

Nyt se alkaa. Miesten 1-divisioona potkaistaan Hyvinkää Falconsin osalta käyntiin virallisesti tulevana sunnuntaina kun nousijajoukkue Vaasa Royals saapuu vierailemaan Kankurin kentälle. Ottelua on ennakkospekuloinneissa nostettu kärkijoukkueiden kahinaksi, vaikka sarja ei vielä ole kunnolla alkanutkaan. Tämä ei ole kaukaa haettua, sillä sekä Falcons että Royals esiintyivät vahvasti toukokuussa pelatuissa pre-season otteluissa. Päävalmentaja Rami Lilja kehottaa kuitenkin olemaan vetämättä liian suuria johtopäätöksiä pre-seasonin tuloksista

– Moni joukkue pelasi vajaalla kokoonpanolla ja mekin ilman amerikkalaispelinrakentajaamme. Toki olen erittäin tyytyväinen oman joukkueeni peli-ilmeeseen, mutta en vetäisi minkäänlaisia johtopäätöksiä pre-seasonin perusteella. Jokainen joukkue tulee varmasti parantamaan otteitaan kauden edetessä.

Viime kausi oli Hyvinkää Falconsille pettymys ja viime talvena onkin panostettu huolella joukkueen ilmeen ja suunnan muutokseen. Tästä merkittävimpänä toimena oli valmennustiimin uudistuminen. Päävalmentaja Rami Lilja ja puolustuksen koordinaattori Jan Vilkko ovat tuoneet joukkueeseen paljon uutta ja katsojilla on lupa odottaa kotijoukkueelta hyviä suorituksia.

Pelinrakentaja Robbie Matey on kotijoukkueen avainpelaaja sunnuntaina

Pelinrakentaja Robbie Matey on kotijoukkueen avainpelaaja sunnuntaina

– Hyvinkää Falcons tulee tarjoamaan kovatempoista ja näyttävää futista, jonka tarkoituksena on aina tehdä isoja pelejä. Pelaajille on annettu lupa ottaa hallittuja riskejä ja tehdä isoja pelejä. Hyökkäyksessä haluamme hallita pelin tempoa ja pystymme tarvittaessa tekemään nopeitakin muutoksia vastustajan pelitavan mukaan. Puolustuksemme on agressiivinen ja palloahne, jonka variointikyky tulee varmasti aiheuttamaan harmaita hiuksia tulevien vastustajien hyökkäyksen koordinaattoreille, päävalmentaja Lilja sanoo.

Tulevan ottelun ennakkoasetelma on herkullinen. Vaasan kivikova juoksuhyökkäys vastaan Falconsin kokenut puolustuksen frontti. Falconsin uudistunut, nopea heittohyökkäys vastaan Vaasan puolustuksen takakenttä. Tuntuukin, että ensimmäinen taistelu käydään linjapelaamisessa. Molemmilla joukkueilla on kovia nimiä puolustuksen linjassa, joten hyökkäyksen linja on tulessa varmasti molemmilla puolilla palloa. Sunnuntaina nähdään myös divarin ainoat amerikkalaispelinrakentajat kun Falconsin Robbie Matey ja Royalsin Herbert Bynes astuvat kentälle. Kumpi poistuu voittajana?

Päävalmentaja Rami Lilja uskoo, että edessä on tiukka ottelu

– Royalsista tiedämme sen, mitä he pre-season ottelussaan Tampere Saintsia vastaan tekivät. Tiedämme, että vastaan asettuu hyvin valmennettu joukkue, joka on tehnyt määrätietoisesti töitä menestymisensä eteen. Royals on tuonut joukkueeseensa sääntöjen sallimat 2 amerikkalaista, jotka nostavat joukkueen tasoa. Uskonkin, että saamme heti kauden avauksessa vastaamme lähtökohtaisesti kovimman mahdollisimman vastustajan. Vaasan pelityyli on meidän tietojemme mukaan samantyyppinen kuin meillä ja he haluavat varmasti kontrolloida pelin tempoa oman tekemisensä kautta.

Falconsin leirillä onkin valmistauduttu tulevaan otteluun huolella. Mitkä ovat ne iskunpaikat, joilla kotijoukkue varmistaa sarjapisteiden jäämisen Hyvinkäälle?

– Jokaisella joukkueella on omat heikkoutensa ja Vaasankin osalta olemme rakentaneet pelisuunnitelmamme niiden mukaan. Heidän puolustuksensa vahvuus on ehdottomasti ns. frontti ja vaarallisimmat pelaajat löytyvät puolustuksen linjasta ja tukimiehistä. Hyökkäyksessään he tulevat varmasti nojaamaan juoksupeliin erinomaisten keskushyökkääjiensä turvin. Näihin olemme erityisesti varautuneet, päävalmentaja Rami Lilja kertoo.

Entä ketkä ovat sunnuntain “kuumat pelaajat” kentällä, joita katsojan kannattaisi erityisesti seurata?

– Falconsin Hyökkäyksessä kannattaa huomio kiinnittää pelinrakentaja-laitahyökkääjä akselille ja puolustuksessa huomio kannattaa kiinnittää tukimies kerrokseen, jossa on kokemusta ja tervettä hulluutta oikeissa mittasuhteissa.

Vierasjoukkue Royalsin parhaimmistoa ovat ehdottomasti heidän keskushyökkääjänsä sekä puolustuksen kokeneet pelaajat Tomas Ceken etunenässä. Lisäksi en ohittaisi olankohautuksella heidän amerikkalaista pelinrakentajaansa Herbert Bynesia tai tukimies Qua Huzzieta.

Hyvinkää Falcons vs. Vaasa Royals su 15.6. klo 14.00 Kankurin kentällä (Torikatu 20), Liput 5e (alle 12-vuotiaat ilmaiseksi). Tervetuloa katsomoon huutamaan Falcons voittoon!

Ottelun livetilastoja voit seurata vaikka katsomossa TÄÄLTÄ

POISSAOLIJAT

Falcons
Poissa: RB Pauli Sekki, WR Dan Puha, DL Jukka Ylinen
Epävarmat: WR Toni Asikainen, OL Harri Maunu

Royals
Poissa: #30 Jimi Österholm, #4 Arttu Pikkala, #76 Esa Kylmäluoma, #10 Christoffer Norrgård
Epävarmat: #44 Juha-Matti Rajala, #33 Timo Norrgård