Falconsilla tahmea kauden avaus

Falconsilla tahmea kauden avaus

Vaasa Royals vei sarjapisteet lukemin 0-20 (0-13)

Kauden avaus ei sujunut kotijoukkue Hyvinkään osalta suunnitelmien mukaan. Hyökkäyksen virheet ja peräti 5 pallonmenetystä olivat tänään liikaa, joten ottelusta poistui voittajana vierasjoukkue Vaasa Royals. Pallonmenetyksistä huolimatta tilastoihin kirjautui varsin tasainen taistelu kun sekä edetyt jaardit, rangaistukset että uudet yritykset menivät kutakuinkin tasan.

Hyökkäykset eivät tänään juhlineet vaan ratkaisijaksi nousi Royalsin puolustus, joka nappasi toisella neljänneksellä kaksi syötönkatkoa QB Robbie Mateyn heitoista ja palautti molemmat maaliin asti. Puoliajalle mentiin lukemissa 0-13.

Ottelu oli alusta lähtien puolustusten taistelua. Falconsin puolustus onnistui pysäyttämään Royalsin vahvan juoksuhyökkäyksen lähes täysin ja vastavuoroisesti Royalsin puolustus ei jättänyt tilaa eikä aikaa Falconsin heittopelin rakenteluun. Molemmissa hyökkäyksissä nähtiin useita ohiheittoja ja pudotettuja palloja, mikä on kauden avauspelille tyypillistä. Onkin todennäköistä, että niin Falconsin kuin Royalsinkin heittopeli tulee parantumaan kauden edetessä kun amerikkalaispelinrakentajien ja laitureiden yhteistyö paranee.

Kotijoukkueen hyökkäys väläytteli hetkittäin isoja pelejä ja onnistui pitämään palloa pitkiäkin aikoja, mutta rytmi ja viimeistely jäivät tänään puuttumaan. Pelinrakentaja Robbie Mateyn heitoista 3 päätyi vaasalaisten käsiin ja pallonkantajilta vietiin pallo kahdesti, joten parannettavaa jäi.

Puolustuksessa Falcons oli vahva. Muutamia yksittäisiä pelejä lukuun ottamatta Vaasan juoksupeli onnistuttiin pysäyttämään ja ottelun loppupuolella Vaasa siirtyikin heittopainotteisempaan hyökkäykseen. Falconsin puolustus onnistui yhdessä syötönkatkossa ja piti vaasalaislaiturit hyvin peitettynä. Ottelun ainoa hyökkäys-TD nähtiin aivan neljännen neljänneksen lopulla kun Vaasan pelinrakentaja Herbert Bynesin heitto tavoitti laitahyökkääjä Jarno Häivälän. Lisäpisteen myötä ottelun loppulukemiksi kirjattiin 0-20.

Falconsin päävalmentaja Rami Lilja ei peitellyt pettymystään, mutta totesi samalla ettei ensimmäisen pelin perusteella ole syytä tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä:

– Luonnollisesti olen pettynyt tulokseen. Teimme liikaa helppoja virheitä ja 5 pallonmenetystä on kestämätön tulos ketä tahansa vastustajaa vastaan. On hyvä, että kausi on nyt avattu ja juhannustauon jälkeen pääsemme vihdoin normaaliin ottelurytmiin.

Puolustuksemme oli tänään todella hyvä ja he pitivät meitä pelissä mukana. Hyökkäyksellä oli useita paikkoja ratkaisuihin, mutta tänään kaaduimme omiin virheisiimme. Toki on myös annettava täysi tunnustus Vaasan puolustukselle, heidän boxi-pelaamisensa oli tänään vakuuttavaa.

En kuitenkaan ole huolissani, sillä näin hyökkäyksemme otteissa paljon hyvää. Olen varma, että kauden edetessä joukkue nousee täyteen potentiaaliinsa ja silloin näemme kentällä vahvaa suorittamista myös hyökkäyksen osalta

Gameball?

– DB J-P Suomalainen. Useita isoja pelejä tänään mm. maahanlyöntien ja syötönkatkon muodossa.

Seuraava ottelu: 5.7. Falcons – Tampere Saints, klo 14.00. Tervetuloa!

Ottelun tilastot:
Falcons-Royals tilastot

Valokuvia:
Rated X
Falcons facebook
touchdown.fi

Ottelusta muualla:

Wasa Royals
Gridiron.fi