Falcons välieriin!

Falcons välieriin!

Oulu Northern Lights oli aseeton Falconsia vastaan

Lauantain varsin vaihtelevassa säässä pelattu Falconsin ja Northern Lightsin kohtaaminen ei tarjonnut suurta jännitystä. Kotijoukkue Falcons hallitsi ottelua alkuhetkistä asti ja varmisti paikan 1-divisioonan välierissä selkein lukemin 35-0 (14-0).

Sateen kastelema nurmi oli liukas ja pallo märkä, joten ottelussa nähtiin poikkeuksellisen paljon pallon pudotuksia ja menetyksiä. Näyttävin sellainen tapahtui kolmannen neljänneksen alussa, jossa oululaispuolustaja onnistui lyömään pallon Hyvinkään Pauli Sekin käsistä, mutta pallo eteni ilmassa vielä parikymmentä jaardia ja päätyi lopulta erinäisten vaihdeiden jälkeen sivurajasta ulos Oulun 1 jaardin linjalta. Tämän varsin erikoisen tilanteen jälkeen Falcons pääsi lopulta hyökkäämään 1 jaardin linjalta, josta syntyikin kotijoukkueen kolmas maali.

Kotijoukkue Falcons esitteli tänään vahvaa juoksupeliä. Ottelun päätähti oli keskushyökkääjä Pauli Sekki, joka juoksi 243 jaardia ja teki 2 touchdownia. Myös hyökkäyksen linjan blokit olivat tänään kohdillaan ja Falconsin juoksuhyökkäys olikin kokonaisuutena vahvaa. Kaksi maalia juoksi myös pelinrakentaja Robbie Matey, joka juoksi yhteensä 48 jaardia. Falconsin viidennen maalin teki takapuolustaja Ville Rontu syötönkatkon palautuksesta. Rontu johtaa 1-divisioonan syötönkatkojen tilastoa viidellä syötönkatkollaan, joista hän on tehnyt myös kaksi maalia.

Kuva: Marika Hautala

Kuva: Marika Hautala

Oulun valopilkku oli Rovaniemeltä Ouluun siirtynyt Sami Mansikkasalo. Hän oli Northern Lights hyökkäyksen kantava voima ja väläytti muutaman pidemmänkin siivun pallonkantajana. Varsinaista uhkaa ei Oulu Hyvinkäälle kuitenkaan onnistunut aiheuttamaan ja pelinrakentaja Robbie Matey teki tilaa Janrik Seppälälle kolmannen neljänneksen alkupuolella.

”Kauden ensimmäinen tavoite, välieräpaikka, on nyt saavutettu ja siitä olen ylpeä ja onnellinen pelaajiemme puolesta. Itse peli oli varsin selvä alusta lähtien ja olen tyytyväinen, että saimme tarjottua reilusti peliaikaa myös Janrikille. Juoksuhyökkäyksemme oli tänään vahva, josta iso käsi niin linjapelaajille kuin Pauli Sekille. Olen erittäin tyytyväinen näkemääni juoksupeliin. Puolustus palasi tänään omalle tasolleen ja se peli-ilme ja ryhti, jolla puolustus tänään pelasi lupaa hyvää loppukaudelle.” toteaa Falconsin päävalmentaja Rami Lilja ottelun kulusta.

Ensi lauantaina Falcons isännöi Jyväskylän Jaguaareja, joka voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen yhdellä pisteellä. Millä miettein otteluun?

”Ottelun panoksena on kotietu välierään. Kohtaamme välierässä Tampere Saintsin ja ensi lauantaina ratkeaa, pelataanko ottelu Kankurissa vai Pyynikillä. Puolustuksemme on varmasti valmiimpana kuin ensimmäisessä kohtaamisessamme ja olen varma, että Jerrell Jonesille ei samanlaisia juoksuaukkoja ole tarjolla tällä kertaa. Harmaita pilviä on sen sijaan hyökkäyksen yllä, jossa loukkaantumistilanne on huono tällä hetkellä. En itsekään tiedä vielä täysin varmasti, millä kokoonpanolla lauantaina aloitamme.” Rami Lilja sanoo.

Hyvinkää Falcons vs Jyväskylän Jaguaarit la 23.8. klo 14.00 Kankurin kentällä. Kaikki paikalle huutamaan Falcons voittoon! Liput 5e.