Falconsille tappio finaalin viimeisillä minuuteilla

Falconsille tappio finaalin viimeisillä minuuteilla

Vaasa Royals voitti Spagettimaljan 34-27 (21-20)

Royals aloitti ottelun voimalla. Kolmen hyökkäysvuoron jälkeen joukkue oli tehnyt kaksi maalia ja johti ottelua 14-0. Hyvinkään sivurajalla ei tästä kuitenkaan häkellytty vaan kun koneet saatiin lämmiteltyä, tarjoili Falconsin hyökkäys Robbie Mateyn johdolla näyttävää katseltavaa. Toisella neljänneksellä Matey käynnisti hyökkäysvuoron pitkällä heitolla Kalle Koljoselle. Falcons eteni hetkessä vaasalaisten maalialueen tuntumaan ja lopulta Antti Miettinen viimeisteli hyvinkääläisten ensimmäisen maalin juoksupelillä. Hetkeä myöhemmin Falcons tasoitti tilanteeksi 14-14 laitahyökkääjä Dan Puhan komealla kiiniotolla. Falconsin kolmannen maalin teki Jani Blom, jonka näyttävä kiinniotto oli päivän komein. Tilanteeseen johti Robbie Mateyn täydellisen tarkka heitto aivan maalialueen kulmaan. Myös Vaasa onnistui maalinteossa vielä kerran ja puoliajalle mentiin kutkuttavan jännittävässä 21-20 tilanteessa Falconsin viimeisen lisäpistepotkun epäonnistuttua.

Antti Miettinen teki Falconsin ensimmäisen maalin

Antti Miettinen teki Falconsin ensimmäisen maalin

”Ensimmäisellä neljänneksellä olimme vastaantulijoita, mutta joukkue taisteli itsensä hienosti peliin mukaan toisella neljänneksellä. Ottelun momentum alkoi siirtyä meille Vaasan shokkialun jälkeen” päävalmentaja Rami Lilja kertoo.

Toisen puoliajan alussa Falcons siirtyi ottelussa johtoon Ville Rontun kiinnioton myötä, tilanne oli 21-27 vierasjoukkueen hyväksi. Vaasan vastausta ei kuitenkaan jouduttu odottamaan pitkään. Koko ottelun erinomaisesti esiintynyt keskushyökkääjä Tom Suoste toi kotijoukkueen tasoihin 27-27. Falcons onnistui upeasti Vaasan lisäpisteyrityksessä ja blokkasi potkun. Ottelun viimeinen neljännes aloitettiin siis tasatilanteessa ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua.

Falconsin puolustuksella riitti töitä Royalsin vahvan juoksupelin pysäyttämisessä

Falconsin puolustuksella riitti töitä Royalsin vahvan juoksupelin pysäyttämisessä

”Ottelun toinen puoliaika oli todella tasaväkinen. Molemmilta joukkueilta nähtiin niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin ja kun viimeiselle neljäkselle mennään tasatilanteessa tiesin, että se joka seuraavan maalin tekee on vahvoilla” Lilja kommentoi.

Seuraavan, ja samalla ottelun viimeisen, maalin onnistui tekemään Royals ja ottelun lopullinen niitti Falconsin arkkuun iskettiin seuraavalla hyökkäysvuorolla. Pelinrakentaja Robbie Matey menetti pallon kovan taklauksen seurauksena ja Royals onnistui saamaan pallon haltuunsa. Tämän jälkeen kotijoukkueen tehtävä oli vain pitää pallosta kiinni ja kuluttaa kelloa juoksupelein. Ottelua seuraamaan saapunut, yli 2000-päinen katsomo, sai tuulettaa kotijoukkueen 1-divisioonan mestariksi 2014.

Falconsin fanikatsomo jäi hieman henkilömäärässä alakynteen, mutta piti upeasti tunnelmaa yllä.

Falconsin fanikatsomo jäi hieman henkilömäärässä alakynteen, mutta piti upeasti tunnelmaa yllä.

Falconsin kausi päättyi näin niukkaan finaalitappioon, mutta joukkue onnistui parantamaan edellisen kauden viidettä sijaansa aimo harppauksen. Päävalmentaja Rami Liljan mukaan joukkueen kehityskaari oli nouseva ja kaudesta jäi käteen paljon.

”Tappio on tietysti aina pettymys, varsinkin näin niukka sellainen. Voitto oli käsissämme ja meillä oli parikin iskun paikkaa, joissa olisimme voineet ottaa ottelun kunnolla hallintaamme, mutta tänään Vaasa oli juuri sen yhden maalin verran meitä edellä. Haluan lähettää vilpittömät onnittelut koko Royalsin joukkueelle ja päävalmentaja Seppo Evwarayelle, joka on tehnyt hienoa työtä joukkueen kanssa.

Finaalitappiosta huolimatta Falconsin joukkue on mennyt valtavasti eteenpäin ja erityisesti näissä kahdessa viimeisessä pelissä olin todella tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ja siihen tunnelmaan, joka joukkueessa vallitsi. Kehitettävääkin jäi, joten ensi talveksi riittää pelaajille hommia. Ehkä päällimmäinen tunne on kuitenkin ylpeys. Joukkue antoi finaalissa kaikkensa ja tämä on ollut erittäin hieno kausi. Kiitos pelaajille ja erityisen iso kiitos valmentajakollegoilleni Jan Vilkolle, Olli Hautalalle ja Janne Kilpeläiselle, joiden kanssa minulla on ollut kunnia viedä tätä vuotta läpi.”.

Hyvinkää Falcons kiittää kannattajia ja yhteistyökumppaneita kaudesta!! Over and out.

Kuvat Lassi Heikkilän albumista >>