U11 aloitti kautensa

Amerikkalaisen jalkapallon junnuturnaukseen osallistui mukavasti joukkueita ympäri Suomen. Aurinkoisessa, vesisateisessa ja hieman lumisateisessakin säässä Falcons F-juniorit eli 10-11 vuotiaat avasivat kautensa Wolverines – turnauksessa, Brahen kentällä Helsingissä 23.4.2016.

Pientä jännitystä oli havaittavissa ennen ensimmäistä peliä, mutta silti Falcons esiintyi peleissä erittäin vakuuttavasti ja antoi esimakua tulevasta muille joukkueille. Ensimmäinen vastustaja Wolverines Blue sai kovan kohtelun heti alusta ja joutui taipumaan Falconsin määrätietoiselle ja kovalle hyökkäykselle. Jo heti pelin alussa Falcons sai pienen yliotteen vastustajasta, kun centterinä pelanneen Tuomas Tammiston (rookie) yhteistyö qb Markku Pasasen kanssa toimi hienosti. Yhteistyön seurauksena rb Lenni Altio ja Konsta Häkkisen sekä Pasanen pystyivät juoksemaan maaleja. Lassi Kokkonen (rookie) avusti blogeillaan Sisu Lasarovin kanssa. Wolverinesin juoksupelit pysähtyivät Luka Kortesvuon ja Yavuz Kavucun (rookie) hienoon yhteistyöhön. Kortesvuo onnistui myös vastustajan qb:n säkityksessä useasti. Kaisa Häkkinen pelasi puolustuksessa estäen hienosti heittohyökkäykset. Puolustuksen takalinjoilla pelasi Juha Raunio, joka onnistui hyvin vastustajan hyökkäyksien estämisessä. Peli päättyi 45-26. Toisessa pelissä vastaan tuli Vantaan TAFT. Peli alkoi Taftin hallinnalla, mutta erätauon jälkeen Falcons heräsi ja qb Pasasen ja Rb Altion hienoilla maaleilla päästiin peliin mukaan. Puolustus otti mallia hyökkäyksestä ja Lasarov ja Raunio estivät kovilla taklauksilla useimmat vastustajan hyökkäykset. Tällä kertaa Falcons joutui kuitenkin myöntämään vantaalaiset hiukan paremmiksi, lukemin 53-26.

Falconsin Markku Pasanen ja Bulldogsin Lenni Altio uurastivat hyökkäyksessä maaleja tehtaillen. Uurastus tuotti molemmille tsemppari –palkinnot.
Hyvinkään Falcons tekee tällä kaudella yhteistyötä U11 junioreissa Sipoon Bulldogsien kanssa. Molemmilla seuroilla on vähän kyseisen ikäryhmän junioreita, joten on hienoa, että voimme tehdä menestyksekästä yhteistyötä ja pelata tämän kauden yhdistelmäjoukkueena. Vastuuvalmentajana toimii Jyri Vartia.