U15 otti upean vierasvoiton

Falconsin U15-joukkue aloitti kautensa hienosti Jyväskylän Jaguaareja vastaan selkeällä voitolla 24-52. Falconsin pelureista osalla on muutaman vuoden pelikokemus, osalla peli oli ensimmäisiä. Anssi Myllymäki aloitti syksyllä joukkueen valmennuksen ja hän on vahvistanut joukkueen yhteispeliä, pelipaikkakohtaista osaamista ja strategiaa.

Jaguaarien rosteri vaikutti alussa hurjalta; se oli isokokoinen ja muutenkin kookas. Siitä huolimatta pienikokoisempi Falcons-jengi pyöritti peliä vahvasti nopeutensa ja hienon pelitaktiikan ansiosta. Falconsin rosterissa pelasi kaksi tyttöä Aliisa Liljefors (U13) ja Kristiina Lehtiniemi, jotka uskalsivat haastaa puolta suuremmat vastustajat pelotta.

Kimi Kalvas oli vahvalla juoksutuulella. Hän juoksi kaikkiaaan 6 touchdownia. Kokonaisuutena hyökkäys toimi kuin unelma. Qb:na toimineen Lehtiniemen ja centterin Santeri Pihlajan yhteistyö toimi, eikä palloa rähmätty kuin kerran. Juoksupeliä tuki moni pelaaja ja mahdollisti pisteiden keräämisen. Maalien lisäksi onnistuttiin vielä lisäpisteyrityksissä. Oskari Tapola (U13) onnistui 5/7 lisäpistepotkuista.

Puolustuksen vahvuutena oli nopeus. Alussa vastustaja pääsi juoksemaan ulkoreunoista pisteitä, mutta pelin edetessä nämä aukot saatiin suljettua. Jyväskylän isokokoisen, mutta hitaan linjan läpi päästiin useasti häiritsemään hyökkäyspeliä. Koko puolustus toimi pelin ajan laadukkaasti. Jyväskylän vahvuudeksi täytyy sanoa hieno heittopeli; monet heitot olivat pitkiä ja toivat heille td:tä.

Peli kulki alussa tasaisesti. Ennen puoliaikaa Jyväskylä pakotettiin luopumaan hyökkäysvuorostaan eli punttaamaan ja sen jälkeen peli oli Falconsin hallintaa. Puoliajalla tilanne oli 24-44.Toisella puoliajalla jyväskyläläisten pistetili ei kasvanut. Peli oli osoitus hyvin tehdystä talviharjoittelusta ja pelaajien sitoutumisesta lajiin. Seuraavan kerran U15-joukkuen kohtaa ECG:n Helsingissä 21.5. Silloin rosteri täydentyy muutamalla, vahvalla pelaajalla.

U15-joukkueessa pelasi: Santeri Asikainen, Eetu Jokinen, Panu Huttu, Ville Kaleva, Kimi Kalvas , Kristiina Lehtiniemi, Aliisa Liljefors, Eetu Loimuneva, Henri Ojala, Santeri Pihlaja, Tomi Ropponen, Topi Salonen, Oskari Tapola, Lucas Torres ja Noel Wennonen