Falcons U13 reissulla Vaasassa

Falcons U13 reissulla Vaasassa

Turnausraportti
(U13 Vikings-turnaus Vaasa 9.8.2015)

Falconsin U13 -joukkue matkasi Vaasaan, jossa vastaan asettuivat turkulainen Trojans ja TAFT Vantaalta. Vaikka ensimmäiseen koitokseen tuli alkulämmittelyjen jälkeen ”Haukoilla” pieni kiire, pystyivät Hyvinkää Falcons asettumaan pelirytmiin nopeasti ja Trojans -pelin alussa nämä Perttulan nurmien pojat pääsivät heti pisteiden makuun.

Hyökkäyksen juoksupelit toivat muutaman touchdownin ensimmäisen puoliskon aikana ja ote oli yhtä vahvasti Hyvinkääläisillä kuin pelipallo RB:nä toimineen Oskarin näpeissä. Puolustus kantoi myös kortensa kekoon jokaisen pelaajan hoitaessa tehtävänsä moitteettomasti. Linjan ollessa voimakas, Noelin pakottaessa rähmäyksen ja cornerina pelanneen Santerin napatessa syötönkatkon sai Falcons hurmosta molempiin suuntiin pelatessaan. Pieni puolustuksen huddle-hässäkkä meinasi päästää vielä turkulaiset mukaan peliin, mutta Falcons keräsi ripeästi itsensä ja kasvatti johtoaan voitokkaisiin loppunumeroihin 34-20.

Toinen ottelu TAFTia vastaan osoittautuikin sitten kovemmaksi TAFTin laajan rosterin ja muutaman yli-ikäisen saadessa jo ottelun alkupuolella henkisen yliotteen hyvinkääläisistä. TAFT avasi pistetilinsä nopeasti, mutta Falconsin hyökkäys kuittasi tilanteen ja piti ottelun tasaisena. Vantaalaisten RB oli kuitenkin lopulta pysäyttämätön ja vaikka TAFTin heittopeli ei ottanut toimiakseen saivat he Falconsin pinteeseen juoksemalla sekä muutamilla kikkapeleillä. Helpolla ei Falconsin puolustus TAFTia kuitenkaan päästänyt. Puolustuksen linjassa pelanneen Santerin jakaessa tällejä vantaalaisille ympäri kenttää ja säkittäessä vastustajan pelinrakentajaa sai koko Falconsin puolustus lisäpontta ja otteet alkoivat koventua myös hyvinkääläisillä.

Hyökkäys puolestaan näytti piileviä potentiaalisia kykyjä Panun toimiessa pallonkantajana ja Jimin heiton löytäessä Eetun maalialueella. Loppua kohden tällejä alkoi tulemaan, mutta sisukkaasti Falconsin pelaajat sinnittelivät Tomin ollessa hyvänä esimerkkinä ja omatoimisesti ehdottaessa paikanvaihtoa loukkaantumisensa jälkeen. TAFT oli lopulta parempi numeroin 51-19, mtta Falcons antoi heille kauden kovimman vastuksensa ja silti valmennusryhmä uskoo Falconsin tarjoavan vielä parempia otteita jatkossa.

Jokainen Falconsin U13 pelaaja voi olla todella ylpeä päivästään Vaasassa, kaikki antoivat kentällä itsestään kaikkensa ja asennetta oli ilo seurata niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Hatunnosto myös hyville vastustajille: Trojans käytti monipuolista pelaamista ja TAFT näytti kikkapelien voiman. Suuri kiitos myös huoltohenkilökunnalle ja vanhemmille tuesta ja kannustuksesta Falconsin joukkuetta kohtaan! Seuraavaksi Falcons U13 tulee näyttämään taas kyntensä ja valmennusryhmä uskoo vahvasti että tulosta tulee!