Naiset jäivät jälleen voitotta

Naiset jäivät jälleen voitotta

Falcons Ladies ei onnistunut nappamaan toivottua voittoa viime sunnuntaina vierasottelussa. Useiden pelaajien loukkaantumisista kärsivä Falcons ei pysynyt Porvoo Butchersin kyydissä, vaan hävisi vastustajalleen selvin lukemin 38–8 (24–8).

Niukalla rosterilla pelimatkalle lähtenyt Falcons pysyi mukana maalitaistelussa vielä ottelun ensimmäisen neljänneksen. Butchers korkkasi pistetaulun ensimmäisenä, mutta pian Falcons tuli tasoihin, kun se sai syötönkatkon. Yhtä lailla puolustuksessakin pelannut Falconsin pelinrakentaja Sini Jusslin nappasi Butchersin heiton käsiinsä ja kuljetti pallon vastustajan maaliviivan taakse. Ensimmäinen neljännes päättyi tasalukemiin 8–8.

Toisella neljänneksellä ottelu alkoi kääntyä kotijoukkueen hyväksi. Porvoon hyökkäys sai viettää läpi ottelun aikaa kentällä runsaasti, sillä Falcons ei saanut omaa hyökkäystään kulkemaan. Toisella neljänneksellä Butchers onnistui touchdownissa ja lisäpisteissä kahdesti.

Falcons aloitti ottelun toisen puoliskon palauttamalla Butchersin kickoffin. Pian kesken Falconsin hyökkäysvuoron Butchers sai vuorostaan syötönkatkon, ja hyökkäyssuunta vaihtui. Myös maalitaululle kirjattiin pian kolmannen neljänneksen ainoa touchdown, jonka Butchers viimeisteli lisäpisteillä.

Viimeisellä neljänneksellä Butchersin hyökkäys palkittiin vielä kertalleen kuudella pisteellä. Porvoolaisten viiden touchdownin ja neljän lisäpistesaaliin kera loppulukemat jäivät kotijoukkueen hyväksi.

Voitollaan Butchers sekä kiri sarjataulukon kolmanneksi että tasasi joukkueiden väliset tilit. Falcons ja Butchers ovat nyt kohdanneet toisensa viimeisen kolmen kesän aikana neljästi. Molemmilla joukkueilla on tilillään kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Viime kesänä Falcons vei voiton Butchersista niukasti.

Kapea rosteri oli pitkälti syy tappioon, Falconsin päävalmentaja Jyri Kontiainen uskoo. Joukkueessa on monta loukkaantunutta pelaajaa, ja edeltävän viikon harjoitukset olivat haastavia pienellä porukalla. Itse ottelussa osa pelaajista pelasi uusilla pelipaikoilla. Vähillä treeneillä varsinkin hyökkäys yskähteli. Toisin kuin Falconsilla, Butchersilla oli heittää vaihtopelaajia kentälle ennen kuin kotijoukkueen pelitahti alkoi hiipua.

Sen sijaan Falconsin pelireissujen tahti ei hiivu. Kolmen peräkkäisen viikonlopun otteluputki jatkuu tulevana lauantaina, kun Falcons Ladies matkaa syvälle Savoon. Vastustaja Kuopio Steelers keikkuu sarjataulukossa toisena, kun taas Falcons Ladies on yhdeksän joukkueen divisioonassa tällä hetkellä kuudentena. Falconsin rosteri kasvaa lauantaihin mennessä muutamalla sairastuvalta ja kesäreissuista palaavalla pelaajalla, joten joukkueen tavoite, vierasvoitto, on askeleen lähempänä toteutumista.