Käsipallon M3D Kausiennakko 2014-2015

Käsipallon M3D Kausiennakko 2014-2015

Kirjoitellaan taas hieman ennakointia tulevasta miesten 3-divisioonasta, periaattella vähän faktaa ja paljon oletuksia. Joten ei ihan vakavalla mielellä kannata juttua lukea, toki jos intoa löytyy niin hienoa jos muutkin intoutuvat spekuloimaan tulevaa kautta ja omia joukkueitaan vaikkapa Falcons Käsipallon Facebook-sivuilla. Saadaan sitten ihan faktatietoakin levitykseen. Hienoa on että joukkueita on edelleen ainakin kauden alussa 12 kasassa viime kauden tyyliin. Huono uutinen oli se että Hyvinkääläisten rakas paikallisvastustaja KuMuRi Riihimäeltä näyttää joutuvan lyömään pillit pussiin ja luopumaan sarjapaikasta. Rannikolta kantautui uutispommi jossa kerrottiin että Vaasaan on saatu pystyyn miestenjoukkue joka lähtee M3D sarjaan, HC Norrvalla on tämän joukkueen nimi. Tietää siis hieman lisää reissaamista ja grilleillä pysähtelyä.

Falcons lähtee tulevaan kauteen luottavaisin mielin, ei ehkä koskaan ole tässä vaiheessa kautta näyttänyt touhu näin hyvältä. Pelaajia tuntuisi olevan riittävästi rosterissa ja harjoituksissakin on ihan kohtuullisen mukavasti väkeä käynyt (lukuunottamatta yhtä). Toki ei vielä sellaista tilannetta ole ollut että pallot ja tila ei riittäisi harjoittelluun. Muutama uusi pelaaja on iloksemme löytänyt Hyvinkään seuran ja ovat myös semmoisia otteita esittäneet että voidaan heitä kutsua ihan vahvistuksiksi asti, puhumattakaan paluumuuttaja Joonas Kukkosesta joka on lainapapereilla Dynamosta Falkkareiden apuna tällä kaudella. Saati sitten Mikko Petäjä, joka pukee myös punapaidan SaSun mustan tilalle, nimittäin Sammaliston Sudet keskittyy tällä kaudella pelkästään ikämiehiin ja Mikolla ei vielä meriiteissään ole tarvittavaa ikärajapyykkiä ylitettynä. Jos vielä hyvin käy niin pari kokemusta omaavaa pelimannia on vielä tulossa rosterin vahvistukseksi kauden aikana, niinpä Falconsin tavoitteena on vain ja ainoastaan haastaa kaikki kilpakumppanit ja tavoitella M3D sarjan voittoa.

No varmasti on monta tahoa jotka haluavat mieluusti romuttaa nämä haaveet ja voisi veikata että isoimmat kapulat rattaisiin työntää Wincester Helsingistä ja ViTa Virkkalasta. Wincesterin porukka on todella vahva ja heidän hyökkäyspelinsä on ollut myrkkyä aiempina kausina monelle joukkueelle. Falcons joutuu heti tämän ryhmän käsittelyyn Wincesterin kotihallissa Rusalla Tiistaina 7.10., eipä voisi kovemmalla pelillä kausi alkaa. ViTa on kokenut huhujen mukaan muutamia menetyksiä kun ainakin pari pelaajaa on siirtynyt Karjaan suuntaan, yksi herroista jopa M3D:stä suoraan SM-liigaan. Mutta kuinka paljon nuo menetykset sitten ovat verottaneet viime kauden mestareiden menoa jää nähtäväksi. Ehkäpä Tammisaaren EIF on löytänyt vielä muutamia lisäapuja nuoreen rosteriinsa ja ilmoittautuu runkosarjan jälkeen ennakkosuosikiksi pokaalia pokkaamaan. Samalta suunnalta, eli Karjaalta löytyy sitten aina niin arvoituksellinen Camise. Tästä ryhmästä ei voi sanoa mitään ennen kuin näkee omin silmin kokoonpanon. Erittäin vahva kotijoukkue joka napsii tasaisen varmasti kaudesta toiseen pisteitä, mutta pelit ailahtelevat varsinkin vieraissa. Onneksi Falcons saa avauskierroksella kohdata Karjaan nipun Vehkojan puulattialla.

HC Lutuurin käsipallohurmos on siivittänyt joukkueen nousukiitoon, viime kauden menestys on varmasti poikinut lisää luottamusta tekemiseen kentällä. Toivotaan että tuhkimotarina jatkuu vielä ja saadaan nauttia joukkueen käsipallon eteen tekemästä työstä ja markkinoinnista lisää. Povataan hymiöpeukkupalleroille kuitenkin hiukan hankalampaa kautta, mutta eiköhän ylempään loppusarjaan joukkue tiensä raivaa. Ylempään loppusarjaan on tarjolla mukaan myös ECG, eli Lutuurin isoveli. Tässä ryhmässä on vahvempi sekoitus kokemusta kuin Lutuurin intoa. ECG on se joukkue joka voi sotkea ihan minkä tahansa joukkueen pelin ja napsia pisteitä sieltä täältä. No laskuista ei voi jättää myöskään Jyväskylän PuMea, sen verran atleetteja tuossa kylässä pyörii että kunto on ainakin vastustajalla koetuksella. Eikä koskaan tiedä minkä tason käsipallokaiffari on maailmalta tupsahtanut opiskelemaan nurkille, joten iso kysymysmerkki jätetään leijumaan. Samoin on tämän uuden tuttavuuden Vaasan HC Norrvallan kohdalla. Vaasa, tuo Kotipizza kaupunki varmasti vetää myös sankoin joukoin opiskelijoita puoleensa. Näin ollen ei tarvitse ihmetellä jos sieltäkin löytyisi pelaajia joilla on aiempaa handis kokemusta riittävästi pyörittämään M3D joukkueita pyörryksiin. Ainakin pari kokeneempaa herraa rosterista taitaa jo löytyä. Onko HC Norrvalla tämän kauden sarjan yllättäjä PuMen tavoin, joka yllätti kaikki pari kautta aiemmin. Erittäin mielenkiintoinen ja tervetullut joukkue käsipallokartalle.

Ennakkoon ja viime kausien esitysten perusteella eniten venymistä tarvitaan KyIF 2:sen (Kirkkonummi), Haukat (Helsinki), KooVee (Tampere) leireissä. KyIF:n joukkueelta voidaan odottaa jossain vaiheessa todellista tasonnostoa, onhan seuralla vahva junioritoiminta pyörimässä. Eli kun kokemukseen laitetaan ripaus nuorta intoa ja vauhtia niin se voi olla kova resepti joka siivittää joukkueen pois jumbosijoilta. Haukoilla on viime kaudet sujuneet kovin mollivoittoisesti ainakin voittojen osalta. Pudottautuminen M2D:stä ei parantanut tilannetta, vaan viime kausi M3D:ssäkin sujui nihkeästi pisteiden saralla mitattuna. Ihmeitä on täytynyt KooVee:ssa tapahtua jos joukkue pystyy haastamaan paikkaa ylemmästä loppusarjasta vielä tällä kaudella. Toki viime kaudella esitykset paranivat huimin harppauksin loppua kohden ja saldoksi kauden loppupuolella napsi pisteet Haukoilta ja KyIF 2:selta. Varmasti tälläkin kaudella taistellaan samalla kovalla asenteella niin kuin viime kaudellakin. Harmillisesti kaavailtu harjoituspeli ei toteutunut KooVee:n ja Falcons:in välillä, johtuen Falcons:n kiireisestä ohjelmasta. Niinpä ei ole tarkkaa tietoa mitä Tamperelaisten joukkueessa on kesän aikana puuhailtu.

Siinäpä sitä miettimistä, joka tapauksessa ehkä mielenkiintoisin käsipallokausi on tulossa myös M3D:n osalta pitkään aikaan. Onhan sarjassa eniten joukkueita aikuisten tasolla ja laajin maatieteellinen peitto noin kartalta katsottuna! Pitäkää siis lajin lippua korkealla ja markkinoikaa käsipalloa kaikin keinoin positiivisessa hengessä, tehdään yhdessä ikimuistoinen kausi! Tsemppiä kauteen, areenoilla tavataan ja taistellaan.

Ainiin, käykäähän äänekkäästi kannattamassa myös muita käsipalloseuroja ja maajoukkueita. Saadaan niihinkin vähän fiilistä lisää…