Falconsin Laura Kontiainen Euroopan mestariksi

Falconsin Laura Kontiainen Euroopan mestariksi

Naisten maajoukkue kävi hakemassa viime viikolla amerikkalaisen jalkapallon EM-kisoista Espanjasta tuliaisiksi voittopokaalin. 45 suomalaispelaajan joukossa pelasi myös hyvinkääläinen, Hyvinkää Falconsissa pelaava Laura Kontiainen.
– Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, hyökkäyksen linjassa pelaava Kontiainen kertaa kisojen saldoa.
Suomi oli kisojen ennakkosuosikki, ja sen tavoite, ykkössija, täyttyi kirkkaasti.
Turnauksen avausottelu Espanjaa vastaan oli Kontiaiselle aluksi haastava.
– Oli vähän jännitystä ja ylipelaamista. Vastustajat eivät ehkä tulleet niin kovaa kuin mihin on tottunut.
Sen sijaan Suomi meni lujaa. Kuten kaikissa turnauksen otteluissaan, myös ensimmäisessä Suomi teki maaleja yli 50 pisteen edestä. Vastustajien maalisaldot jäivät jokaisessa kolmessa ottelussa alle 20 pisteeseen.

Kaikkien aikojen ensimmäinen naisten EM-turnaus pelattiin Granadan paahtavassa kuumuudessa. Olosuhteet toivat oman haasteensa pelaamiseen.
– Se varmaan eniten jännittikin, että miten jaksaa pelata. Piti huolehtia, että sai tarpeeksi nestettä ja suoloja, Kontiainen kertoo.
Myös pelitahti oli kiivas. Suomen jenkkifudissarjoissa otteluita on tiheimmillään viikon välein, mutta EM-kisoissa joukkue rymisteli viikon aikana kolmesti. Espanjan lisäksi Suomi kohtasi turnauksessa Itävallan ja finaalissa Ison-Britannian. Maajoukkueen valmennusjohto on kuvannut joukkuetta kovimmaksi koskaan, ja sitä mieltä on myös Kontiainen.
– Kyllähän se tekee joukkueesta kovan, että pystyy laittamaan 45 pelaajasta kenet vaan kentälle.

Arvokisat eivät olleet Kontiaiselle uran ensimmäiset. Kontiaisella on muistona kahden vuoden takaisista MM-kisoista pronssimitali. Lisäksi hän on ollut mukana jokasyksyisissä Suomi–Ruotsi-otteluissa vuodesta 2012 lähtien. Aikaisemmat mitalit ovat Kontiaisella seinällä, ja sinne myös kirkas EM-mitali pääsee. Kontiainen pitää tuoretta kultaa MM-pronssiakin huikeampana saavutuksena.
– Siellä huomasi kyllä, miten kova taso meillä on täällä Suomessa.
Kuusi vuotta jenkkifudista pelanneen Kontiaisen kesä jatkuu jenkkifudiksen osalta vielä Falconsin väreissä yhden ottelun verran.