Falconsille tappio Tampereella

Falconsille tappio Tampereella

Jos se olisi helppoa, se olisi tehty. Helppo ei ainakaan ole sana, jollaiseksi Falconsin kauden kulkua voisi kuvata. Voitto Tampere Saintsista olisi turvannut Falconsille kotiedun välieriin, mutta Tampere päätti toisin. Myös Saintsin riveissä kotietu kiinnostaa ja joukkue antoi osoituksen asiasta voittamalla Falconsin vakuuttavan peliesityksen myötä lukemin 35-28 (21-7).

Ottelun alku oli meille vaikea”, päävalmentaja Rami Lilja toteaa ”hyökkäyksessä heitot eivät tarttuneet ja puolustuksessa taklaukset olivat huolimattomia. Loukkaantumisten myötä jouduimme rustaamaan hieman kokoonpanoja ottelun alla, mutta sen taakse emme voi piiloutua. Meillä oli kaikki mahdollisuudet parempaan suoritukseen heti ottelun alusta alkaen.”.

Pauli Sekki Kuva: (c) Harri Koivunen

Pauli Sekki
Kuva: (c) Harri Koivunen

Tampere sen sijaan ei ottelun alkupuoliskolla epäröinyt vaan teki kolme maalia Hyvinkään yhtä vastaan ja puoliajalla kotijoukkueen johto oli selkeä 21-7. Hyvinkään ainoasta avauspuoliskon maalista vastasi keskushyökkääjä Pauli Sekki, joka on löytänyt hyvän pelivireen.

 

Ottelun toisella puoliskolla Falcons alkoi saada juonesta kiinni. Pauli Sekki teki yhden maalin lisää ja puolustuksen lisäksi tällä kertaa myös hyökkäyksessä ahkeroinut Ville Rontu teki kaksi maalia, mutta kiri ei aivan riittänyt. Tampere Saints voitti otelun 7 pisteellä ja siirtyi sarjataulukossa Falconsin ohi.

Ville Rontu, TD Kuva: (c) Risto Koho

Ville Rontu, TD
Kuva: (c) Risto Koho

Haasteellinen peli kaiken kaikkiaan. Olimme askeleen jäljessä lähes joka osa-alueella avauspuoliskolla, mutta toisella puoliajalla pelasimme jo lähempänä omaa tasoamme. Ottelu kuitenkin kestää täydet 4 neljännestä, joten puolikkaan ottelun pelaamisella ei voi voittaa. Saints oli tänään kova ja heillä oli hyvä henki päällä. Joukkuetta ei ole helppo voittaa kotikentällään.” päävalmentaja Lilja sanoi ottelun jälkeen.

Välierät ja kotietu omissa käsissä

1-divisioonan sarjataulukossa kolmantena oleva Falcons on nyt voittanut 3 peliä ja hävinnyt 3. Jäljellä on kaksi ottelua runkosarjassa. Kotikentälle saapuvat vieraaksi ensin Oulu Northern Lights ja sen jälkeen Jyväskylän Jaguaarit. Voittamalla molemmat pelit Falconsilla on sekä välieräpaikka ja kotietu omissa käsissään. Rami Lilja ei halua kuitenkaan laskeskella välieräkaavioita turhan tarkkaan. ”Tärkein asia meille on nyt voittaa Oulu ensi lauantaina. Se on ainoa asia, mihin keskitymme juuri nyt.”.

Mikä on tilanne loukkaantumisten suhteen tällä hetkellä?

”Olemme kärsineet kauden aikana muutaman ison loukkaantumisen. Tilanne on tällä hetkellä tukala, mutta onneksi vain kaksi pelaajaa on menetetty koko kauden osalta. Toivon, että saamme joukkuetta vaivaavat pienet vammat kuriin ja sitä kautta jalkeille parhaan mahdollisen joukkueen kun runkosarjan päätöskierrokset ja sarjan ratkaisupelit alkavat.”.

Hyvinkää Falcons vs Oulu Northern Lights la 16.8. klo 14.00 Kankurin kentällä. Liput 5e. Tervetuloa!