Falconsille tappio helteisessä säässä

Falconsille tappio helteisessä säässä

Hyvinkään Falconsin miesten joukkue matkusti kohti Oulua lauantaina 20.7.2019. Yövyttyään Kempeleessä haukkaparvi suunnisti seuraavana päivänä kohti Castrenin kenttää, jossa sää oli erittäin aurinkoinen ja lämpömittari oli hellelukemissa. Olosuhteet olivat haastavat molemmille, varsinkin kahteen suuntaan pelaaville. Falconsin huolto onnistui hyvin pitämään huolta pelaajien nestetasapainosta ja yleisestä pelikunnosta, joten pahimmilta loukkaantumisilta vältyttiin. Ottelun panoksena oli molemmille käytännössä pakkovoitto, mikäli kautta haluttiin jatkaa vielä pudotuspeleihin. Joukkueet olivat tasapisteissä lohkossa kolmantena ja neljäntenä. Kolme parasta jatkaa pudotuspeleihin kummastakin II-divisioonan lohkosta.

Falcons joutui lähtemään otteluun haastavista asetelmista, sillä molemmat pelinrakentajat olivat poissa kokoonpanosta. Hyökkäystä johti pelinrakentajan paikalla Henri Ojala, jolle komennus oli kauden toinen. Falcons sai nopeasti pallon Oululta aloituspotkun jälkeen, mutta hyökkäys ei onnistunut kuin kerran saamaan uudet yritykset Oulun puolustusta vastaan ensimmäisellä puoliskolla. Falcons ei päässyt missään kohtaan rakentamaan vaarallista tilannetta Oulun kenttäpuoliskolle ja Northern Lights onnistui nollaamaan Falconsin hyökkäyksen täysin. Falconsin puolustus pelasi myös erinomaisesti oululaisten hyökkäystä vastaan pitäen myös tilanteen nollissa puoliajalle asti. Northern Lights pääsi monta kertaa Falconsin redzonelle, mutta Falcons puolustus piti pintansa. Puolustuksen linjassa Tero Kontiainen oli oululaisille vaikea pideltävä ja tukimies Henri Sinisalo onnistui yhdessä Kontiaisen kanssa taklaamaan oululaiset useasti miinusjaardeille.

Toisella puoliajalla Falcons pääsi vastaanottamaan pallon ja ilmeisesti Hyvinkään valmennus  päävalmentajan J-P Kuusiston johdolla oli saanut hyökkäystä heräteltyä, sillä Falcons sai vihdoinkin hyvän hyökkäysdraivin aikaiseksi onnistuen kuljettamaan pallon useasti uusiin yrityksiin. Jyväskylässä tapahtunut hyökkäyksen pallon menetys 0-0 tilanteessa toistui lähes samalla tavalla Oulussa. Falcons onnistui rähmäämään pallon aloitussyötön jälkeen, jonka seurauksena Oulun puolustus sai pallon haltuunsa ja tukimies Matti Kullas juoksi Northern Lightsin 6-0 johtoon. Lisäpisteyritys pelattiin ja se epäonnistui.

Falcons ei kumminkaan osoittanut luovuttamisen merkkejä. Hyökkäys yritti vielä sinnikkäästi saada palloa oululaisten maalialueelle, mutta heitto- ja juoksupelit eivät tuottaneet missään vaiheessa suurta uhkaa oululaisten puolustukselle. Northen Lightsin hyökkäys pääsi vielä monta kertaa maalintekoetäisyydelle, mutta Falcons puolustus piti pintansa. Puolustuksen takamies Panu Huttu onnistui myös syötönkatkossa kriittisellä hetkellä, mutta lopulta Falconsin puolustus joutui antautumaan ensimmäisen kerran ottelun viimeisellä neljänneksellä, kun pelinrakentajan paikalle siirretty Joonas Taina juoksi pallon Falconsin maalialueelle. Northern Lights onnistui vielä maalinteossa kolmannen kerran, kun Konsta Lääperin vahva juoksu tuotti oululaisille kolmannen touchdownin. Molemmissa lisäpisteet epäonnistuivat.

18-0 tappio tarkoittaa käytännössä sitä, että Falcons tarvitsee hieman onnea selvitäkseen vielä pudotuspeleihin runkosarjan jälkeen. Jaguarsin tai Oulun tulisi hävitä viimeiset runkosarjan ottelunsa ja Falconsin pitäisi voittaa kotikentällään sarjakärki Rovaniemi Nordmen. Falconsin runkosarjan viimeinen ottelu pelataan Hyvinkään Perttulassa 17.8.2019 klo 14.00. Kotijoukkueella on nyt hyvin aikaa valmistautua kauden tärkeimpään peliinsä ja miehet tarvitsevat kaiken tuen itse pelipäivänä, joten saavu kannustamaan Falconsin miehiä kauden viimeiseen runkosarjapeliin!