Falcons Ladiesin uusi päävalmentaja Jyri Kontiainen – kohti kautta 2015

Falcons Ladiesin uusi päävalmentaja Jyri Kontiainen – kohti kautta 2015

Kauden 2014 päätteeksi Falcons Ladies sai iloisia uutisia, kun Jyri Kontiainen ilmoitti, että hän ryhtyy naisten päävalmentajaksi. Syksystä lähtien naiset ovat treenanneet Jyrin johdolla määrätietoisesti tavoitteena I-divisioonan kärkitaistelut.

Kontiaisella on lähes kahden vuosikymmenen kokemus amerikkalaisesta jalkapallosta. Puolustuksen tukimiehenä pelannut Kontiainen aloitti jenkkifutiksen vuonna 1997 Hyvinkää Falconsissa, ja kuluneiden vuosien aikana hän on edustanut muun muassa Porvoo Butchersia ja Helsinki Wolverinesia. Saldona vuosista on 5 SM-kultaa, 1 hopea ja 2 pronssia sekä divisioonissa yhden Spagettimaljan ja yhden Rautamaljan voitto.

Hyvinkää Falconsin edustusjoukkueessa pelaajavalmentajana toiminut Kontiainen on tuonut naisten valmennukseen kokemuksen siivittämänä suunnitelmallisuutta sekä johdonmukaisuutta treeneihin ja kauden läpiviemiseen. Kontiaisen johdossa treenit ovat koventuneet ja roolit selkeytyneet.

Kysyimme päävalmentajalta hänen mietteitään ja odotuksiaan kaudelle 2015.

Mitä muutoksia Falcons Ladiesin valmennuksessa on tapahtunut, Jyri Kontiainen?

– Anssi Myllymäki jäi pois päävalmentajan paikalta, joten hyppäsin niihin puikkoihin, kun oma peliura alkaa olla illan puolella. Jaakko Josefsson jatkaa apuvalmentajana, Vili Vuorinen tuli mukaan linjan avuksi ja vielä on pari ”ässää” neuvotteluissa. Lisäksi olemme käyttäneet ja käytetään pelipaikoittain vierailevia valmentajia.

Miltä pelaajarosteri vaikuttaa tässä vaiheessa?

– Pelaajatilanne on hyvä. Toki muutama harmillinen lopettaminen ja loukkaantuminen osui kohdalle, mutta uusia pelaajia on tullut mukaan noin 10. Moni uusista pelaajista omaa vahvan palloilutaustan, ja he ovat näin urheilullisuudellaan meille erittäin hyviä vahvistuksia. Kokonaisuudessaan rosterissa on 25–30 nimeä.

Miten off-seasonin treenit ovat sujuneet?

– Talviharjoittelussa mennään nyt kolmella osiolla. Marras-joulukuu treenattiin vain kerran viikossa, lähinnä erilaisia fysiikkaharjoitteita. Väkeä oli paljon ja meininki mainio.
– Tammikuussa tuli viikkoon kaksi treeniä, ja mainio meininki jatkui.
– Helmikuusta alkaen ollaan treenattu kolme kertaa viikkoon, viikosta riippuen 1 tai 2 treeniä varusteet päällä. Viime aikoina ovat lomat, flunssat ja muut menot hivenen vähentäneet väkimäärää, mutta tekemisen taso ja tempo ovat silti pysyneet hyvänä.

Odotukset kaudelle 2015?

– Kaudella 2015 pitäisi pystyä pelaamaan perinteistä Falcons-fudista, fyysistä, ehkä jopa hivenen yksinkertaista, tunteikasta ja kovatempoista joukkuepeliä. Jos tähän pystytään, uskon että sarjassa kukaan ei ole meille ylitsepääsemätön.

Entä päävalmentajan teesit tulevalle kaudelle?

  • Valmentajan sana ei ole laki, vaadi selvitys, jos sen tarvitset.
  • Ole positiivinen, pessimistit luovuttavat ennen pitkää.
  • Ole kova, kovuus on kaunista.
  • Ole rohkea, riskinottajista kasvaa menestyjiä.
  • Ole ylpeä, itsestäsi ja joukkueestasi.