Falcons Ladiesille toinen tappio

Falcons Ladiesille toinen tappio

Vaikka Falcons Ladiesin tahto oli kova, se ei riittänyt voittoon Kouvola Indiansista. Perttulassa pelattu kotiottelu päättyi viime lauantain hellekelissä vierasjoukkueen hyväksi 6–26 (6–14).

Auringonpaahteessa pelattu ottelu alkoi kotijoukkueen osalta onnekkaasti, kun Indiansin lyhyt aloituspotku ja yritys päästä heti hyökkäämään päättyi eturivissä seisseen falconsilaisen syliin. Kopin napannut Laura Nikkola vei joukkueensa hyviin hyökkäysasemiin, ja ensimmäinen draivi aloitettiin kentän keskiviivalta.

Peli alkoi lupaavasti heti ensimmäisellä hyökkäysdraivilla. Falcons otti kahdella ensimmäisellä yrityksellään takapakkia muutaman jaardin, mutta jo kolmas yritys tuotti tulosta, kun keskushyökkääjä Sonja Perkkiö pääsi puikkelehtimaan parikymmentä jaardia eteenpäin. Falcons hivuttautui kohti maaliviivaa yritys yritykseltä, kunnes matkaa touchdowniin oli enää pari jaardia. Ensimmäistä kertaa pelinrakentajan paikalla pelannut Jenna Peltonen antoi jo ottelun alussa esimakua jyrän lailla edenneestä juoksustaan. Päivän ainoat Falcons-pisteet heilahtivat taululle nopeasti, kun keskushyökkääjä Sanna Holm pujotteli puolustajien läpi maaliin. Lisäpisteyritys pysähtyi Indians-puolustajaan.

Ensimmäisen neljänneksen loppu oli maaliton. Indians pyrki etenemään nurmella tyylilleen uskollisena heittopeleillä. Ensimmäisen draivin heitot eivät kuitenkaan tavoittaneet kiinniottajia Falcons-puolustuksen luoman paineen alla. Falconsin toinen hyökkäysvuoro päättyi kuitenkin vastustajansa vuoroa nopeammin, kun Indians nappasi lyhyestä heittokuviosta pallon yllättäen itselleen. Myös Indiansin pelinrakentajan Carola Lindholmin pitkät heitot alkoivat osua omiensa käsiin, ja Indians pääsi muutamalla heitolla etenemään uhkaavasti kohti Falconsin puolustamaa maalilinjaa. Neljänneksen loppu oli tasaista taistelua Falconsin kenttäpuoliskolla, josta kumpikaan joukkue ei juuri päässyt liikkumaan. Poikkeuksen teki pelinrakentaja Peltonen, joka paini yksin Indians-rykelmän kanssa ja puski eteenpäin vastustajien roikkuessa paidanliepeissä yli 20 jaardia.

Toinen neljännes jatkui Falconsin hyökkäysvuorolla, josta joukkue joutui kuitenkin pian luopumaan hyökkäyksen paitsioiden ja niitä seuranneiden rangaistusten takia. Parin ohiheiton jälkeen Indians heitti itsensä uusiin yrityksiin ja rokotti haukkapuolustajia touchdownilla. Pelinrakentaja Lindholmin heitto tavoitti tutun asiaparinsa Emilia Kempin, joka juoksi lopulta aivan kentänlaitaa pitkin ohi Falconsin puolustajien maaliin.

Falcons eteni kickoffin jälkeen hyökkäysvuorollaan näyttävästi, kun pelinrakentaja Peltosen ryminäpelit keskeltä linjaa purivat vastustajiin kerta toisensa jälkeen. Kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt etenemään maaliin asti, vaan hyökkäysvuoro vaihtui juuri ennen puoliaikaa. Falcons puolusti Indiansin kiinniottajia hyvin – niin hyvin, että pelinrakentaja Lindholm lähti lopulta juoksemaan itse pallo kainalossa Falcons-puolustajien ohi kohti maaliviivaa ja sen yli. Kun lisäpistekin onnistui, puoliajalla taululla olivat luvut 6–14.

Ottelun toinen puolisko alkoi Indiansin hyökkäyksellä. Falcons puolusti Indiansin heittoja ja päätti vastustajansa hyökkäysvuoron nopeasti pelinrakentajan kaatoon. Haukkahyökkäys onnistui saamaan itselleen jälleen uusia yrityksiä, jotka eivät kuitenkaan riittäneet maaliin saakka. Indians yritti edetä juosten, mutta Falcons-puolustus puolestaan näytti, minkä se osaa, ja veti juoksuyritykset maihin. Sen sijaan yksi lipsahdus ja pitkä heitto Emilia Kempille riittivät kuitenkin Indiansin kolmanteen maaliin.

Falconsin hyökkäyksen vastaus ei riittänyt uusiin yrityksiin, ja Indians jatkoi hyökkäystään. Yli kaksituntisen ottelun viimeinen touchdown nähtiin heti viimeisen neljänneksen alussa, kun Indiansin Laura Oikarinen juoksi yli 40 jaardin matkan maaliin. Falconsilla ei riittänyt aika vastata Indiansin lukemiin, joten joukkueiden neljäs kohtaaminen kirjattiin kouvolalaisten hyväksi.

Falcons eteni ottelussa juosten 121 ja heittäen 9 jaardia. Indiansin vastaavat lukemat ovat päinvastaiset: se juoksi 110 jaardia, kun taas heittopeleillä matkaa kertyi reilu 200 jaardia. Maalinteossakin kunnostautunut Emilia Kemppi nakutti joukkueessaan eniten taklauksia (10,5). Indiansin harvoja juoksuyrityksiä painoivat eniten maahan kotijoukkueen Eveliina Holopainen ja Jenna Peltonen (4).

Falcons Ladiesilla on nyt tilillään niin kaksi voittoa kuin kaksi tappiotakin. Seuraavan kerran Falcons lähtee tavoittelemaan voittoa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tuolloin joukkue matkaa tutulle vieraskentälle Porvooseen Butchersin vastustajaksi.