Falcons Ladies avasi kauden ylivoimaisella vierasvoitolla

Falcons Ladies avasi kauden ylivoimaisella vierasvoitolla

Falcons Ladies nappasi ensimmäisen vieraspelivoittonsa koskaan kauden avausottelussa Joensuussa viime lauantaina. Falconsin pelaaminen ei jättänyt kysymyksille varaa, sillä vastaan asettunut Joensuu She-Wolves jäi haukkajyrän alle hurjin lukemin 0–74. Hyvinkääläisjoukkue pelasi kolmatta kertaa joensuulaisten emännöiminä. Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat päättyneet She-Wolvesin hyväksi.

Falconsilaiset aloittivat myllytyksensä heti ottelun alussa. Pelikello ei ollut kulunut kauaakaan, kun Falconsin juoksupeli osui ja upposi vastustajien maaliviivan taakse. Sama toistui läpi ottelun, ja jo ottelun puoliväliin mennessä vierasjoukkue oli takonut taululle lukemat 0–52. Ottelussa nähtiin myös Falconsin ensimmäinen heittomaali, kun pallon koppasi ja kuljetti maaliin laitahyökkääjä Eveliina Holopainen. Muista touchdowneista ja juostuista lisäpisteistä vastasivat keskushyökkääjät Sonja Perkkiö, Jenna Peltonen, Sanna Holm ja Laura Kontiainen sekä pelinrakentaja Sini Jusslin. Ensimmäistä peliään QB:nä pelannut, rookie Jusslin palkittiin myös pelin parhaana pelaajana.

Vastaavasti Falconsin puolustus oli yhtä muuria: se painoi etenemään pyrkineet vastustajansa määrätietoisesti maahan kerta toisensa jälkeen. Kotijoukkue ei onnistunut saamaan peliään kasaan, eikä se saanut ottelun ensimmäisellä puoliskolla kertaakaan uusia yrityksiä. Pallo palasi aina nopeasti takaisin Falconsin hyökkäykselle. Ottelun toisellakin puoliskolla She-Wolves pääsi vain hetkeksi uusien yritysten makuun. Puolustuksen muurilla muhkeimman taklaussaldon itselleen kerrytti tukimies Laura Nikkola.

Ottelun toinen puolisko oli ensimmäistä rauhallisempi, vaikka Falconsille kertyi silloinkin peräti 22 pistettä. Myös She-Wolves rauhoitti peliään ja painotti hyökätessään heittopeliä. Heittopeli ei kuitenkaan tuonut pohjoiskarjalaisille toivottua tulosta, ja Falcons pääsi kerran jopa varastamaan itselleen hyökkäysvuoron intterillä. Voitokkaasta lopputuloksesta huolimatta Falconsilla jäi parannettavaa seuraavaa ottelua varten, sillä keltainen lippu lensi kentällä monta kertaa paitsioiden ja väärien aloituksien takia.

Vaikka Falcons Ladiesin muistot She-Wolvesista ovat olleet aikaisemmin tappiosävytteisiä, joukkue on matkannut Joensuuhun ja sieltä pois ilolla – myös tälläkin kerralla. Peliä emännöinyt She-Wolves ei tappiolukemistaan huolimatta lannistunut, vaan peli pelattiin hyvässä hengessä viimeiseen pillinvihellykseen saakka.

Haukat valmistautuvat täyttä häkää jo seuraavaan otteluun, joka pelataan kotikentällä Kankurissa lauantaina 23.5. Silloin vastaan asettuu ensimmäiseltä kaudelta tuttu Raisio Oakladies.